Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

9 SAVETA LUJZE HEJ ZA BOGATIJI I LAKŠI ŽIVOT: Prestanite da se gušite u sopstvenim mislima i sva vrata će se otvoriti!

Autor Teodora Andrić

9 saveta Lujze Hej za bolji život - kako da se oslboodite negativnih misli i razvijete dragocenu ljubav prema sebi!

 9 saveta Lujze Hej za bolji život. Izvor: Shutterstock

Lujza Hej, najpoznatija motivaciona govornica i autorka knjiga za samopomoć, gpovorila je da sve potiče od našeg stava koji imamo sami prema sebi. Kada nemamo ljubavi prema svom biću, kako ćemo onda stvoriti i živeti život kakav želimo.

Donosimo vam 9 saveta Lujze Hej za poboljšanje života i razvijanje ljubavi prema sebi:

1. Prestanite sebe stalno da kritikujete - Kritika nikoga ne menja, ona vas samo povređuje i još više vuče u zamku neuspeha. Prihvatite sebe tačno onakvima kakvi jeste. Kada kritikujete sebe, vaša promena je negativna. Kada odobravate sebe, menjate se na pozitivno.

2. Prestanite sebe da malteretirate i tolerišete sopstvenim mislima - Kada su u vašem umu stalno negativne misli, kroz vaš život se provlači negativna energija. Prestanite da se gušite u sopstvenim mislima. Lujza Hej je isticala da, kada se pojave negativne misli, odmah treba da zamislite nešto što je za vas lepo i pozitivno, za nju je to biila slila žute ruže. Nađite sebi sliku koja vam je prijatna i njom zamenite tok negativnih misli.

3. Budite velikodušni, ljubazni i strpljivi prema sebi - Tretirajte sebe kao osobu koju zaista volite, motivišete i želite joj dobro.

4. Budite ljubazni prema svom umu - Mrzeti sebe znači mrzeti svoje misli. Ne bi trebalo da osećanje mržnje uopšte postoji u vama. Umesto toga, promenite svoje misli.

5. Pohvalite sebe - Kritika uništava unutrašnji samopuzdanje, a pohvala ga jača. Kada nešto uradite dobro, zaista pohvalite sebe. Ponekad činimo mnogo dobrih stvari kojih zapravo i nismo svesni.

6. Podržite sebe. Pronađite načine da sebe motivišete i inspirišete. Kao kada prijatelju treba da date savet i da ga motivišete, tako se ophodite i prema sebi.

7. Tretirajte svoje nesavršenosti s ljubavlju - Shvatite da ste ih sami kreirali da biste zadovoljili neke svoje potrebe. Oslobodite se starih stereotipnih negativnih obrazaca ponašanja i zamenite ih novim, ali bez preterane samokritike.

8. Vodite računa o svom telu - Osvestite koja hrana je potrebna vašem organizmu. Aktivirajte svoje telo, ponekad mu pružite zadovoljstvo, ne zaboravite na odmor i relaksaciju. Volite svoje telo i ono će vam vratiti dobrim zdravljem.

9. Vežba sa ogledalom - Češće gledajte sebe u oči i radite afirmativnu vežbu sa ogledalom po savetu Lujze Hej. Kada s egledate u ogledalo, oprostite sebi, pokažite prema sebi razumevanje i ne zaboravite sebi da kažete "Volim te."

Izvor: Sensa

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj