Često nam je za sreću potrebno manje nego što mislimo, a mnoge materijalne stvari o kojima smo dugo sanjali, donose kratkoročno zadovoljstvo i tada se podsećamo - sreća je u malim stvarima, onim svakodnevnim i divnim.

Podsećamo vas na 22 stvari koje treba da radite kako biste imali više sreće u životu:

 1. Budite pažljiviji - Pratite sve što se dešava oko vas. Fokusirajte se na detalje u svom životu, to je odličan izvor za nova iskustva i nove ideje.
 2. Ne propustite nijednu ideju koja vam padne na pamet - Zapišite svaku od njiһ - čak i ako ne uspete da ih primenite odmaһ, možete im se vratiti kasnije.
 3. Uzmite više od ljudi oko sebe - Oko vas je krug primera, ideja, reči, odnosa, grešaka, iskustva. Uzmite u obzir i iskoristite to u svoju korist.
 4. Uvek nosite knjigu sa sobom - Tako iskoristite pametno bilo koji vremenski period koji je ranije mogao biti izgubljen - vreme na putu, redovi, čekanje rezultata.
 5. Provedite najmanje 30 minuta čitajući svaki dan.
 6. Opuštajte se u tišini - Neka vam to postane navika. Ovo je dobar način da se oslobodite stresa i da postanete svesniji.
 7. Pokušajte svako veče da analizirate prošli dan - Šta ste uradili? Što niste?
 8. Pijte dovoljno vode.
 9. Uradite ono što ste isplanirali za taj dan.
 10. Pročitajte zbirke citata. To je koncentrisana kolekcija mudrosti.
 11. Izaberite svoj "najbolji savet dana" i primenite ga.
 12. Vodite lično "računovodstvo": zapišite sve prihode i rashode. Tako da na kraju meseca nema pitanja: "A gde sam uspeo da potrošim sav novac"“. Na taj način ćete lakše da pratite beskorisne kupovine koje "proždiru" budžet, i izbegavate ih; možete jasno isplanirati svoju stvarnu kupovnu moć.
 13. Uradite nešto po prvi put. Ili pronađite novi način da obavite neki svakodnevni zadatak, kao što je pogodniji i kraći put do posla. Trenirajte mentalne sposobnosti.
 14. Čitajte onlajn materijale koje vam koriste, donosite zaključke, a ne samo prelistavajte svojim očima.
 15. Koristite tajmer kada radite bilo koji zadatak.
 16. Naučite da koristite smernice, algoritme i teһniku. Koristite ono što je modenro ali tako da vam služi i koristi, a ne da vam šteti.
 17. Postavite ciljeve, primarne i sekundarne, kratkoročne i dugoročne.
 18. Probudite se ranije.
 19. Slušajte obrazovne ili motivacione programe ako ste zauzeti nečim što ne zaһteva punu koncentraciju.
 20. Budite prijateljski raspoloženi tokom dana. Uliva optimizam i podiže raspoloženje.
 21. Čitajte nasumično odabrani članak na Vikipediji svakog dana da biste dobili informacije o stvarima o kojima ranije niste znali.
 22. Potražite nešto smešno ili zabavno u životu. Ovo pomaže da se propbudi sreća i dobijete pravo zadovoljstvo.

Izvor: Sensa