1. Ne obazirite se na to sta se ili se nije dogodilo u prethodnoj godini.

Ne dozvolite da u novoj godini samo pričate o uspesima iz prethodne ili da upadnete u tugu zbog neuspeha u istoj. Sada je vreme za nov početak i nove ciljeve. Ne osvrćite se. Ne nastavljajte gde ste stali sa nekim ciljevima koje već godinama ne ispunjavate. Zacrtajte nove ciljeve. Ključ uspeha je pogled u budućnost.

2. Očistite svoj prostor.

Mnogi pred kraj godine plaćaju sve račune i dugove, odlaze na putovanja i sređuju papire ali i sređivanje kuće će biti od izuzetne koristi. Počnite od toga što ćete iz vašeg okruženja izbaciti sve što vam ne treba i na taj način osčistiti energiju. Vaš dom je utočište u kome se opuštate i punite. Ne dozvolite da vam nered pravi stres. Osećaćete se lepše i vaš život će se podsvesno srediti.

3 koraka do uspeha: šta će se dogoditi ako želimo, verujemo i krenemo u akciju...

3. Stvorite svoju zonu.

Napravite mesto u kući koje je isključivo za vas i koje će biti tako i uređeno, dizajnirano i organizovano. Tu treba da se inspirišete i opuštate. Ukoliko osećate da treba da budete produktivni, napravite zonu produktivnosti. Isto možete napraviti zonu za opuštanje, profit, užita i tako dalje. Neka vaše omiljeno mesto bude u vašoj kući.

4. Racionalizujte svoje finansije.

Napravite sastanak sa samim sobom i stavite na papir svoje finansijko stanje i finansijske ciljeve. Ovu temu najčešće izbegavate ali to je jedna od boljih novogodišnjih odluka. Bitno je da napravite veliku odluku. O novom stanu, o penziji, o povećanju prihoda i tako dalje, i da krenete ka tome. Sve to zahteva ozbiljnu proveru stvarnosti.

Psihologija uspeha: ovo su dve najvažnije osobine po kojima nas ocenjuju...

5. Napravite plan kako da hrabro napadnete svoje ciljeve.

Svi ljudi donose novogodišnje odluke i većina u njih ni ne veruje, na kraju krajeva, jer im se te želje čine kao nedostižni snovi. Ne odustajte prerano i pomislite šta zaista možete da uradite po tom pitanju. Koji je sledeći korak, koga pozvati, kome poslati mejl ili šta da uradite? Kada osetite da ste preplavljeni brigom, odmaknite se korak unazad i ponovo krenite polako.

Izvor: BIZLife