Mnogo je istraživanja izvedeno sa ovom temom i u praksi je pokazano da samo pet poslatih e-mail poruka na određene adrese život mogu učiniti boljim. Nije pretpostavka, već stanje na terenu.

Prvi e-mail pošaljite ujutru, svako jutro. Namenite ga bliskom prijatelju, rođaku, kolegi, saradniku i zahvalite se. Za bilo šta. Zvuči blesavo, ali verujte da ćete dobiti neočekivani odgovor koji će vas usrećiti. Profesor sa Harvarda Shawn Achor tvrdi da ovakav jutarnji e-mail cementira prijateljstva.

Kako zakon privlačenja deluje na društvenim mrežama: 7 saveta za što manje negativnosti i agresije na Fejsbuku i Tviteru...

Drugi neka bude poslovni. Tačnije, na kraju sedmice pošaljite nadređenom e-mail sa rezimeom vašeg rada prethodnih sedam dana - šta ste sve uradili i postigli. Biće vam neizmerno zahvalan na ovakvom pregledu jer neće imati razloga za pretpostavke i brigu i vremenom će se oslanjati na ovakve izveštaje. I vaši šefovi mnogo rade, imaju svog posla i nije im glavno da vode računa o tome šta VI radite.

Treći obavezno pošaljite na adresu osobe koja vas inspiriše, od koje želite da učite, koja je vaš mentor. To ne mora da bude osoba iz posla.

PageBreak

Šaljite mejlove prijateljima i poznanicima

Može da bude profesor kod koga ste učili, zbog kojeg ste zavoleli njegov predmet. Interesantno je da većina zna za korist komunikacije sa ljudima od kojih se može mnogo naučiti, ali niko ništa ne preduzima po tom pitanju. Uspeh podrazumeva da se "raste", ali Google nije dovoljan izvor informacija.

Četvrti e-mail koji bi u svom inbox-u trebalo da vidi vaš prijatelj, veoma je važan za osećaj ispunjenosti. Neka to bude na svake dve nedelje.

Napišite da biste voleli da se vidite, zajednički organizujete veće druženje, šta god što će vas naterati da vreme provedeti u društvu. FB komunikacija ili telefonska ne mogu se izbeći, ali čine da se osećate više usamljenim. Druženje licem u lice nikada neće biti uzrok osećaju samoće.

Peti e-mail: za napredak u karijeri (za koji se nikad ne iza kog će vas ugla sačekati), veoma je važno da održavate kontakt sa poznanicima.

Šta je životni plan 5 : 2: novi pristup rešavanju problema i metod ličnog razvoja...

Praksa je pokazala da ćete za neki konukurs ili poslovnu ponudu i ideju pre čuti od poznanika nego od bliskog prijatelja. Zato, bar jedanput u šest meseci pošaljite e-mail nekom poznaniku. Šta da napišete? Recimo, pošaljte interesantan link koji bi mu možda bio od koristi. Ili, prosledite tekst koji ste pročitali i koji vam je pomogao na bilo koji način. Velike su šanse da pomogne i njemu.

Ovo je može se reći trik koji je nekima u život uneo čudesne promene. Ako ništa više, bar će vas nasmejati. A i to danas postaje "skupo".

Izvor: BIZLIfe