Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dnevni plan za svesno življenje: vaša moćna misao i unutrašnji zadatak za SVAKI dan u nedelji

Osetite vibraciju planeta i budite sa njom u ravnoteži! Evo koje unutrašnje zadatke u nedelji treba da ispunite kako bi živeli svesno, zdravo i harmonično...

  Izvor: Foto: Unsplash/ Ian Schneider

JA kao čovek sam između onoga što struji ka meni odozdo i odozgo. JA sam u sredini tih uticaja. Ako sam ih svestan, ako umem da ih unesem u svoj život u ritmu u kojem oni deluju i na način kako zrače, JA bivam u ravnoteži sa planetarnim svojstvima, a kada sam u ravnoteži onda sam na putu postizanja celovitosti i harmonije. Na mene deluje sve što me okružuje, sve što treba da me okružuje i što će me potencijalno okruživati. Ja sam pod uticajem smena u prirodi, mena, svake vrste promena, pod uticajem boja, planetarnih zračenja, a sve ima duboku i ukorenjenu povezanost i isprepletenost. Dok sam tu, na sredini, između, ispred mene se postavljaju duhovni i lični zadaci. Biti svestan ovog delovanja znači svesno živeti, živeti u ritmu sa planetarnim svojstvima.

Ako se JA posvećujem sticanju znanja i stremim da ih ugradim u svoj zemaljski život, onda svakodnevno uranjam u sebe, usmeravam pogled u svoju sopstvenost, pažljivo se savetujem sa sobom, promišljam o sadržaju i smislu života, preispitujem svoja životna načela, sagledavam svoja znanja i neznanja, promišljam o sadržaju i smislu života, sagledavam svoje obaveze i odgovornosti, odlučno se suočavam sa svojim slabostima i promašajima... Na osnovu ovoga postavljam lične ciljeve i krećem putem sticanja vrlina.

Svaki dan, prema planetarnim svojstvima, ima zadatak za nas, za mene, daje priliku da se uritmim i uskladim sa znanjem koje se otkriva iz dana u dan. Ovako sticanje znanje ne mari za vreme, sve vreme ovoga sveta je naše vreme sve dok ne steknemo iskustva i znanja koja nam obezbeđuju razvojni skok. Žurba u ovom nastojanju nije dobrodošla. Posvećenost i volja su alati za uspeh. Savremene tehnike ličnog razvoja često su usmerene ka brzom, instant spiritualnom iskustvu i one prosto reflektuju, nazovimo, potrebu savremenog čoveka. Ovaj put putujemo u skladu sa zvezdama, tiho, korak po korak, pomalo nevidljivo ali postojano i predvidivo. Jedan život za jedno delo, ova misao služi da se odupremo žurbi. Mi imamo pravo izbora kojem carstvu da se privolimo. I kada donesem odluku krećem na put ka sebi...

3 koraka do obilja i ostvarenja želja: kako da privučete bogatstvo snagom uma...

Da li možemo zamisliti da se u subotu zapitamo i uronimo u misao o ispravnom mišljenju, mislim samo značajne misli, razlikujem bitne od nebitinih, večne od prolaznih, istinite od površnih, svake subote posvetim ispravnom mšljenju 15 minuta? Misao se vaspitava, kao što vaspitavamo decu, nešto kod njih odnegujemo, a nešto korigujemo. Tako činimo i sa našim mislima.

U nedelju uranjamo u misao o ispravnoj odluci - udaljavamo dušu od nepromišljenih delovanja i besmislenih postupaka. Za svaku odluku imamo valjane razloge, inače odustajemo od donošenja odluke. Kada odluku donesemo, tada je sa postojanošću i istrajavanjem sprovodimo, bez toga da na nas deluju simpatija i antipatija.

Ponedeljak posvećujemo ispravnom govorenju - govorimo samo ono što ima smisla i značaja. Čovek stoji iza svake izjave, odgovorno, u punom smislu. Govorenje radi govorenja je štetno po nas i naš duhovni razvoj.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj