Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

9 godina srećnog života: najlepši citati iz rođendanskog broja (SENSA + MART 2017)

Imate li razlog zbog kog ustajete ujutru? Šta je to što vas vodi kroz život i pokreće? Kako reagujete na teškoće i izazove? Zajedno gradimo stanje koje će trajati bez obzira na okolnosti - stalnu životnu radost!

  Izvor: Jasmina Stojanović

Kada bih vam pričala (a jednom prilikom hoću), šta nam se sve dešavalo dok smo pripremali ovaj rođendanski broj - ne biste nam verovali. Ne znam da li su se udružile neke kosmičke sile, da li su planete odigrale ludi ples na nebu, kojim kvantnim skokovima su se ciljevi udaljavali od nas, da li se dešavalo ono što treba a ne ono što želimo - samo znam da je bilo toliko prepreka koje je akrobatski trebalo preskakati u rekordnim rokovima.

Tih dana, dok sam smišljala i po ko zna koji put prepakivala broj u glavi, setila sam se priče Lekcije biserne školjke:

Kako i zašto dolazi do toga da školjka proizvodi biser? Kao prvo, to je zrno peska koje je prodrlo u školjku i predstavlja teškocu za nju, nervira je. " Ah", kaže ona sebi, "kako da se oslobodim ovoga? Grebe me, nagriza me, šta da radim?"
I evo je gde počinje da razmišlja, sabira se, meditira, traži savet do dana kada shvati da neće moci nikada da se oslobodi tog zrna peska, već da može da ga obradi na takav način da ono postane glatko, sjajno, oblo.

I kada joj to uspe, ona je srećna i kaže sebi:"Ah, savladala sam jednu teškoću". Hiljadama godina biserna školjka obrazuje čovečanstvo, ali ljudi nisu shvatili lekciju. Koja je to lekcija? Da ako uspemo da obavijemo naše teškoce i sve što nas nervira, u svetlu, prozračnu i blagu materiju, imaćemo neprocenjivo bogatstvo.Evo, šta treba razumeti.

Zato vec odsad, umesto da se žalite, kukate i jedete u sebi ne preduzimajući ništa, potrudite se da proizvedete tu izuzetnu i specijalnu materiju kojom ćete obaviti svoje teškoće. - Aivanhov

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj