Knjiga Brajana Trejsija "Ciljevi" namenjena je ambicioznim ljudima koji žele brže da napreduju i koja svakome od nas može poslužiti kao vodič na putu od zamisli do ostvarenja bilo kog cilja, koji, naravno, nije baziran isključivo na bujnoj mašti.

Gde leži koren bogatstva: koji način štednje primenjuju milioneri i srećni penzioneri

Brajan Trejsi je poznat širom sveta kao izuzetan motivator i predavač. Sistem uspešnosti koji zastupa, primenio je prvo u svom životu i karijeri. U knjizi "Ciljevi" u izdanju Finese, Trejsi ističe važnost postavljanja jasno definisanih ciljeva i obavezne korake koje treba da napravimo da bi se zamišljeno i realizovalo. Za razliku od mnogih drugih autora iz oblasti moderne psihologije, Trejsi se više bavi konkretnim postupcima i svakodnevnim radom.

U skladu sa tim, izdvojili smo ovih 5 saveta koji će vam pomoći u karijeri:

1. Odlučite još danas da se svrstate među 10 odsto vrhunskih u svojoj branši. Posvetite život tome da postanete izvanredno dobri u onome što radite.

2. Identifikujte kjučne oblasti rezultata u poslu kojim se bavite, stvari koje "neizostavno i apsolutno" morate da radite dobro da biste bili uspešni u svojoj branši.

Lujza Hej otkriva: Ove moćne afirmacije oslobađaju kreativnost

3. Identifikujte svoje najslabije tačke I započnite projekat "uradi sam", sa svrhom da postanete odlični u onome što radite.

4. Odredite koje vam je dodatno znanje potrebno da biste dospeli do vrha u svojoj branši i potom sačinite plan kako da to znanje I steknete.

5. Posvetite se doživotnom učenju. Čitajte, slušajte audio programme, pohađajte kurseve i seminare, a potom što pre počnite da naučeno sprovodite u delo.

Izvor: Lovesensa