Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Proverite da li ste zaljubljeni ili ste samo vezani za partnera: ovih 5 razlika otkrivaju istinu o vašoj ljubavnoj vezi

Kao što izreka kaže: “Slično privlači slično”. Ako je to istina, bilo bi pametno postati osoba kakvu želimo da privučemo!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Da li zaljubljeni u svog partnera ili ste samo vezani za njega? Ljubav može biti komplikovana, ali ovaj članak objašnjava neke razlike između vezanosti i prave ljubavi.

Nadam se da će vam ta objašnjenja pomoći u negovanju vašeg trenutnog odnosa ili u stvaranju novog odnosa utemeljenog na ljubavi.

Povezane vesti

1. Ljubav je nesebična, vezanost je sebična

Kada ste zaljubljeni, vi samo želite da druga osoba bude srećna. Uvek smišljate načine na koje ćete razveseliti svog partnera i učiniti da se oseća voljeno i ispunjeno.

Ne brojite zasluge, raspravljajući se oko toga ko pomaže više i ko bi trebao oprati posude. Ne ucenjujete emotivno svog partnera, ne pokušavajte da manipulišete sa njim, ne tražite dominaciju u odnosu.

Kada ste samo vezani za nekoga, razmišljate o tome kako bi on vas mogao učiniti srećnim. Možete postati jako zavisni od svog partnera, čak ga možete i kontrolisati kako bi izbegli napuštanje.

Umesto suočavanja sa vlastitim problemima, koristite partnera za poboljšanje svog samopouzdanja i popunjavanje praznine u sebi.

Vi verujete kako je vaš partner odgovoran za vašu sreću i postajete frustrirani i ljuti ako on ne uspeva da vam pruži zadovoljstvo.

2. Ljubav oslobađa, vezanost kontroliše

Obostrana ljubav omogućava da budete upravo onakvi kakvi jeste. Vaš partner vas podstiče da budete ono što zaista jeste i nećete se plašiti da otkrijete svoje slabosti. Međusobno poverenje je snažan katalizator za lični rast. Ljubav nikada ne kontroliše.

Zapravo, ljubav prevazilazi kontrolu. Pošto vas partner prihvata takve kakvi jeste i podstiče vas da sledite svoje snove, vi nemate potrebu da kontrolišete njegov život.

Vezanost, sa druge strane, dovodi do kontrolisanja. Možda nećete dopustiti svom partneru da provodi vreme sa svojim prijateljima, bavi se nekim hobijem i slično. Možda ćete čak i pokušati da manipulišete sa njim kako bi ostao sa vama, bez obzira na njegova osećanja.

3. Ljubav je uzajaman rast, vezanost je opterećenje

Ako ste zaljubljeni, vi i vaš partner ćete rasti zajedno. Vaš partner podstiče vaš rast, a vi podstičete njegov. Da li ste se razvili kao osobe?

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj