Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

6 simptoma toksične ljubavne veze: proverite da li imate "otrovan" odnos sa partnerom

Ako imate ovakav odnos sa partnerom, upali ste u zamku tokisčne ljubavne veze!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Bio je pravi džentlmen, romantična duša i osoba koju volite da vidite čim otvorite oči... Međutim, u poslednje vreme se sve više svađate, a vaš partner kao da se u potpunosti promenio. Da li je sve to normalno ili je vaša veza postala toksična – saznajte u nastavku!

Dajete više nego što uzimate

Ovde se ne misli na materijalne stvari i lepe gestove, već na male stvari poput sasvim običnog zagrljaja, neočekivanog poljupca, davanje saveta ili davanje sitnog poklona bez ikakvog posebnog razloga. Ukoliko jedini to radite u vašoj vezi, a vaš partner se nikada ne seti da vam uzvrati ili da vas na bilo koji način obraduje, možda je vreme da dobro razmislite o vašoj vezi.

Povezane vesti

Anksiozni ste kada niste zajedno

Kada ste razdvojeni, stalno proveravate telefon, ne možete sami da donesete odluku i brinete se da će nešto krenuti pogrešno. Možda mislite da su to sve razlozi zbog kojih treba da budete zajedno, ali prema profesorki Džil Veber, to nije slučaj. To je znak da konstantno sumnjate u sebe i da se stavljate na drugo mesto, što znači da je vaš partner preuzeo vaš život i da odlučuje za vas – na toksičan način.

Raspravljate se oko iste stvari svake nedelje

Na primer, nikad ne iznosi đubre, vi ste previše umorni da izlazite u petak uveče i tako u krug... Bez obzira o čemu je reč, većina parova ima male i velike svađe koje su sasvim normalne. Međutim, ako se svađate zbog svake gluposti, a uz to i ne komunicirate, trebalo bi da se vratite u srž veze jer inače veza ide u toksičnom pravcu.

Stalno se vraćate na stare prepirke

Ukoliko se tokom svake svađe vraćate na stare prepirke, ili to radi vaš partner, to je izuzetno toksično. Tako pravite krug bez prestanka, a kvalitet veze ide samo na dole. Ako je reč o nekoj situaciji u kojoj ste slučajno slomili lampu, a vaš partner vas i nakon dve godine na to opominje iako ste se izvinili, onda je vaša veza sigurno toksična.

Povezane vesti

Ne osećate se kao vi u poslednje vreme

Zdrava veza treba da iznese i podstakne ono najbolje u vama, a ne obrnuto. Ako izađete sa partnerom, treba da se osećate lepo, samouvereno i oslobođeno, a ne nesigurno, ljubomorno i ignorisano. Ukoliko se osećate dok ste sa vašim partnerom, toksičnost polako počinje da izjeda vašu vezu.

Samo vidite vašu vezu

Potpuno ste opsednuti vašim partnerom, ne možete da mislite zbog njega i ništa vas ne čini srećnim osim provedeno vreme sa njim. Iako se ovakva osećanja lako mogu pomešati sa ljubavlju, dr Veber objašnjava da je možda u pitanju toksičnost. "Morate prepoznati kada vaša veza počinje da preuzima vaš identitet", kaže Veberova. Odvojite malo vremena za sebe i razmislite o tome šta vas čini srećnim i u kolikoj meri i da li ima mesta za razvijanje vaše veze.

Prilagođeno sa: Ženski magazin

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj