Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Negativne emocije ugrožavaju organe, zdravlje i vašu dušu: postoji jednostavan način da ih izbacite iz svog tela

Izbacite negativne emocije iz svog tela - evo kako!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Vaš emocionalnisistem je poput poštanskog sandučeta.

Ovo može izgledati kao vrlo jednostavna analogija, ali istina je. Činjenica je da će svaki put kada iskusite neku vrstu emocija to sigurno uticati na vaše telo. I sve se to zbraja poput gomile poruka: jedna iznad druge. A ako ne otvorite nijednu od njih i sakupite 1000 poruka, preskočite veoma važne informacije ili ideje koje su neophodne za napredovanje.

Na neko vreme sav emotivni haos možete sakriti od sebe,a li en zadugo. Psia se ne može zavarati tako lako. Sve potisnute emocije počinju da se bune i u vašem umu stvaraju nelagodnosti popt lošeg raspoloženja, nesanice, napda panike, anksioznosti...

Povezane vesti

Sakrivene, odnos potisnute emocije, i dalje uporno traže izlaz. Bukvalno su zaglavljene u vašem telu. To je zato što imaju nešto što se zove motorna komponenta. To znači da čak i pre nego što ih možete suzbiti ili ignorisati, emocije stvaraju mikroaktivaciju u mišićima. I naša tela reaguju na ovaj proces - gotovo trenutno.

Često osećamo bol ili napetost u predelu tela na koje emocije imaju uticaj, ali ne možemo sebi da objasnimo.

To se dešava zato što se deo našeg mozga koji je odgovoran za emocije, prednji cingulatni korteks, nalazi pored premotornog korteksa. A to znači da kada naša emocija počne da se obrađuje, odmah se stvara fizički, telesni odgovor.

Setite se kako često osećamo strah negde u stomaku (na primer, u stomaku se oseća uznemirenost pre važnog događaja ili osećamo nelagodnost ucrevima). I koliko puta smo, opisujući bol u srcu, koristili reči "negde u grudima"? Odatle se javljaju tahikardija, bol u srcu ili levoj ruci. Pritisak u vratu i ramenima je takođe uobičajeno posledica stres). Čak postoji izreka: "Nosite ceo teret sveta na svojim ramenima."

Istina je da naša tela pokušavaju da nam saopšte, ali na specifičan način. Ako bismo naučili da ga slušamo, mogli bi da sprečimo mnog oboljenja.

Postoji nekoliko naučnih strategija koje su veoma efikasne i mogu vam pomoći u oslobađanju od negativnih emocija . Naravno, univerzalna opcija ne postoji, ali neke metode su vrlo dobre za većinu ljudi, posebno ako se koriste u tandemu.

Postoji neobična izreka - prestanite meditirati da biste se osećali mirno. Počnite da meditirate da biste osetili bes.

To je zaista suprotno od svega što ste čuli o meditaciji. Ali zaista deluje. Ako se opustite 10 minuta bez razmišljanja o bilo čemu, proživećete emocije koje su potisnute u vama i bićete spremni da ih se oslobodite.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Lični razvoj