Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

9 zapovesti koje treba da poštuje svaki roditelj: saveti čuvenog pedagoga i pedijatra

"Volite svoje dete kakvo god bilo - čak i ako nema talente, nije uspešno i čak kada odraste. Razgovarajte sa njim, budite srećni dok je u vašoj blizini, jer je dete praznik za dušu..."

  Izvor: Foto: Shutterstock

JanuszKorczak bio je poznati poljski pedagog, pisac i pedijatar, a iza sebe je ostavio brojne savete i smernice za roditelje.

Evo kojih 9 zapovesti treba da poštuje svaki roditelj:

1. "Ne očekujte da dete bude kao vi ili onakvo kako želite da bude. Pomozite mu da ne postane poput vas, već da postane svoj."

2. "Nemojte tražiti od deteta da vam vrati za sve što ste mu pružili. Dali ste mu život, kako on može da vam ga vrati? Može dati život nekom drugom - to je nepovratan zakon zahvalnosti."

Povezane vesti

3. "Ne ljutite se na dete, da vam hleb u starosti ne bi bio gorak. Ono što posejete, to će klijati."

4. "Ne gledajte na njegove probleme kao da su zanemarljivi ..."

5. "Ne ponižavajte dete!"

6. "Ne tugujte ako ne možete nešto da učinite za svoje dete. Ali zapamtite, ako ne možete d aispunite neophodno, onda ne radite dovoljno."

Povezane vesti

7. "Vaše dete nije samo plod krvi i tela. On je dragoceni pehar koji vam je poverio svoj život da biste ga zaštitili i održali stvaralački plamen u njemu. Ono je oslobađajuća ljubav oca i majke. Ono nije vaša svojina, već duša koja je vama poverena na zaštitu. "

8. "Nikada ne činite tuđem detetu ono što ne biste želeli da neko učini sa vašim."

9. "Volite svoje dete kakvo god bilo - čak i ako nema talente, nije uspešno i čak kada odraste. Razgovarajte sa njim, budite srećni dok je u vašoj blizini, jer je dete praznik za dušu..."

Izvor: Lovesensa

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj