Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

10 životnih lekcija koje smo naučili od Lujze Hej: uveče pre spavanja uradite jednu stvar i tako privucite sreću

"Oprostite sebi što se u prošlosti niste dobro brinuli o svom telu i od danas se prema njemu počnite odnositi s ljubavlju i poštovanjem"

  Izvor: Foto: Shutterstock

Glavna filozofija jedne od najpopularnijih autorki knjiga samopomoći i kraljice afirmacija jeste voleti sebe i voleti druge jer takav koncept vodi ka isceljenju cele planete. Kako postići takav stil života saželi smo u njenih deset najvažnijih lekcija...

1. Pogledajte se u ogledalo

Lujza je rad sa ogledalom preporučivala svima, kao najbrži i najdelotvorniji način uklanjanja prepreka za ljubav prema sebi. "Kada mi ljudi dolaze sa problemima, kakvi god bili: bolest, siromaštvo, isprazni odnosi ili potisnuta kreativnost, postoji samo jedno na čemu treba raditi, a to je ljubav prema sebi", napisala je u svojoj radnoj beležnici - Volite sebe i budite zdravi.

Svakoga je ohrabrivala da se jednom dnevno pogleda u ogledalo i kaže: "Volim te, zaista te volim." "Nemojte se stideti", rekla bi. "To je samo drugi način da kažete Život me voli!"

Povezane vesti

2. Izabertite misao svog srca

Lujza je bila "kraljica afirmacija". Svet je doživljavala kao stanje uma. "Jedino čime se uopšte bavimo jeste misao, a misao možemo promeniti", napisala je u knjizi I vi možete isceliti svoj život. "Kakav god bio problem, naša su iskustva samo spoljne posledice naših misli. Čak je i mržnja prema sebi samo misao koju gajite o sebi."

Tu u igru ulaze pozitivne afirmacije. Šta god kažemo i pomislimo, time potvrđujemo to iskustvo u svom životu – a veliki deo onoga što obično govorimo i mislimo prilično je negativno. Kada promenimo svoj način razmišljanja o sebi (ili nekom drugom), menjamo svoje iskustvo sveta. Koristeći pozitivne izjave u prvom licu, afirmišemo i stvaramo ono što zapravo želimo u svom životu. Tako se ponovo učimo razmišljamo i govorimo u obrascima po svom izboru.

3. Osluškujte svoje unutrašnje zvono

Lujza je rado govorila o svom "unutrašnjem zvonu". To je bio njen izraz od milja za duhovno vođstvo. "Verujem da je naš um uvek povezan sa Jednim Beskonačnim Umom pa su nam zato ukupno znanje i mudrost dostupni u svakom trenutku. Sa tim Beskonačnim Umom, sa tom Univerzalnom Moći koja nas je stvorila, povezani putem iskrice svetlosti u svakome od nas, putem svog Višeg Ja, odnosno putem Moći koja je u nama“, napisala je u knjizi Moć je u vama.

Lujza je naučila živeti sa vođstvom. Imala je poverenja u svoje unutrašnje zvono. Jedna od Lujzinih najdražih duhovnih metoda bila je povezivanje sa unutrašnjim zvonom: sela bi, najčešće pred ogledalo, i upitala: Šta bi hteo da danas napravim?

4. Svima oprostite za sve

"Kako je Lujza Hej postala Lujza Hej?“ jednom sam je upitao u intervjuu. Lujza je odgovorila jednom rečju: "Opraštajući." "Danas ne bih bila ovde da nisam oprostila ljudima koji su me povredili. Ne bih želela danas kažnjavati sebe. Snaga je u vama.

Opraštanje je definisala vrlo jednostavno, kao otpuštanje prošlosti, opisujući ga kao put prema slobodi i nužan "čarobni sastojak" za oslikavanje budućnosti vedrim, novim bojama.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj