Zašto mudre i jake žene ostaju u vezama koje im ne donose apsolutnu sreću kakvu zaslužuju? Pritom ne mislimo na zlostavljanje u vezi koje odmah treba prijaviti i sankciosnisati, već o vezama u kojima neko manipuliše sa vama, ne poklanja vam dovoljno pažnje i ljubavi.

Mnogi ljudi ostajanje u lošoj vezi vide kao znak slabosti, međutim to je samo iluzija rutine i strah od samoće. Završavamo u toksičnim vezama zato što zanemarujemo crvenu zastavu koja upozorava da naš parner nije onaj pravi.

Kroz istraživanja se ustanovilo da su veličanstvene, pametne i izuzetne uspešne žene u nekvalitetnim vezama iz sledećih razloga:

1.Jake žene daju sve od sebe u svim aspektima života pa tako i u vezi

Navikle su da se težak rad i trud isplati. Ne dozvoljavaju sebi neuspeh i često sebe ubede da je raskid veze njihov neuspeh. Uložile su toliko da ne žele da odustanu. Postaju spasiteljke nezrelog muškarca umesto da spasu sebe od loše veze.

2. Zamka emocija

Kada su u pitanju veze često se više fokusiramo na emocije nego logiku. Emocije su ono što nas sprečava da izađemo iz nezdrave veze.

3. Teško prihvataju promene

4. Ubedili ste sebe da vam je ovakva ljubav dovoljna - zaboravlljete da zaslužujete sam najbolje.

Pročitaj još:

6 simptoma toksične ljubavne veze: proverite da li imate "otrovan" odnos sa partnerom

Proverite da li ste u dobroj ili lošoj ljubavnoj vezi: 24 razlike između pozitivnog i toksičnog romantičnog odnosa

Šta jake žene treba da rade?

Ako niste spremni da odete, vaš partner neće imati motivaciju da se promeni. Nemojte čekati njegovu promenu. Prihvatite da ste u nezdravoj vezi. Recite partneru kako se osećate, jer samo veza koja se temelji na istini je prava veza.

RUSKI PSIHOLOG MIHAIL LABKOVSKI OTKRIVA: Zašto se stalno zaljubljujemo u pogrešne ljude

Zaslužujte da imate kvalitetnu vezu i da budete voljene, a ako vam partner to ne pruža idite dalje!

Izvor: Lovesensa