Od drevnih civilizacija do danas, snovi su fascinirali ljude. Zašto sanjamo i šta nam snovi poručuju su pitanja na koja su mnogi pokušavali da odgovore. San se definiše kao mentalna aktivnost koja se odvija dok spavamo. Ne zavise od čovekove volje i traju samo par minuta, iako nama deluje da traju satima. Psiholozitvrde da snovi koje sanjamo mnogo govore o našoj ličnosti. 

Osobu možete najbolje upoznati na osnovu njenih snova, jer oni oslikavaju njene želje, strahove, razmišljanja i nadanja. Drevne civilizacije su imale tumače snova koji su na osnovu vladarevih snova najavljivali dobre ili loše događaje.

Pročitajte još:

Kako da razumemo poruke koje dobijamo u snovima

Homeopatija i snovi

San se tretirao kao predskazanje. Frojd i Jung su se takođe bavili tumačenjem snova. Jung je tvrdio da su snovi psihički fenomen-ogledalo centralnog konflikta klijenta. On je smatrao da snovi, u određenim trenutcima našeg života, osvetljavaju našu životnu situaciju dok se sa njom ne suočimo i ne razrešimo je.

Jung je poseban akcent stavljao na snove koji se ponavljaju. Kao i Frojd i Jung je mislio da je zabeleženi san osnova za tumačenje snova. Snovi ne ukazuju samo na najvažniji problem koji snevač ima, već i navode na potencijalna rešenja u rešavanju konflikta.

Izvor: Lovesensa