Mihail Labkovski je verovatno najpopularniji psiholog u Rusiji, a već neko vreme mu i kod nas raste popularnost. Ono što mu je donelo slavu jeste teorija čija je suština razumevanje šta je normalno, a šta neuroza. Ima 30 godina radnog iskustva i reputaciju osobe koja saopštava oštru, ponekad i grubu istinu. Gradi svoju priču u skladu sa starim Kazanovinim receptom: malo lične tajne, pregršt inteligencije i više pažnje prema sagovorniku. Njegove ideje donele su revoluciju u narodno razumevanje popularne psihologije, a pred vama je test koji je on sastavio, a koji otkriva koliko volite osobu koja vam je najbliža i najbitnija u životu.

Pitanja su prilično jednostavna, ali na njih se mora odgovoriti potpuno iskreno i bez oklevanja.

Dajte sebi 1 poen za „uvek“, 2 za „ponekad“ i 3 za „nikad“ pa saberite bodove.

  1. Sviđa mi se kako izgledam.
  2. Siguran sam u svoje sposobnosti.
  3. Smatram sebe dobrom osobom.
  4. Ne kajem se zbog grešaka koje sam napravio;
  5. Ne znam kako da zavidim.
  6. Ne poredim se ni sa kim.
  7. Smatram se prijateljsko osobom.
  8. Volim da pokažem svoje godine.
  9. Volim da kažem šta sam po zanimanju.
  10. Drago mi je da primam komplimente.

Rezultat:

Do 12 poena: Bezuslovna ljubav

Neverovatan rezultat koji pokazuje da znate da volite sebe bez uslova. Prihvatate sebe onakvim kakvi jeste, ne tražite mane u sebi i uvereni ste u svoju jedinstvenost i originalnost. Vi ste osoba koja je sposobna za sve: vi ste odličan profesionalac u svojoj oblasti, neko ko na kraju postiže uspeh (uključujući i finansijski uspeh), divan roditelj koji je u stanju da razvije osećaj ljubavi i samopouzdanja u svom detetu. Samo nastavite tako!

Od 13 do 20 poena: Imate čemu da težite

Kao i većinu ljudi, muče vas sumnje u svoje sposobnosti. Međutim, generalno, pokušavate da naučite da volite i prihvatite sebe, ulažući napore da steknete ovo najvažnije osećanje. Na pravom ste putu! Pokušajte da češće slušate sebe i svoje želje i vodite računa o svom mišljenju.

21 i više: Postoji problem

Nažalost, ne volite sebe baš. Možda je to uslovilo teško detinjstvo, zbog kojeg ste navikli da se ugledate na druge i da se stalno „poboljšavate“. Na sreću, sama spoznaja da je moguće i potrebno voleti sebe već će vam pomoći da prevaziđete ovu prepreku. Počnite odmah da govorite šta volite i šta ne volite, te da radite ono što želite. Situacija će se uskoro promeniti nabolje.

BONUS VIDEO:

Oslobodite se mišljenja drugih ljudi description: Ako stalno brinete šta drugi misle o vama odgovorite sebi na ova pitanja TikTok/drjuliesmith