Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto je važno da postavimo sebi pitanje: kako može biti bolje od ovoga

Kada želimo da uvedemo nešto novo u svoj život, bez obzira na to da li je reč o materijalnom, emotivnom ili duhovnom, potrebno je da se oslobodimo onog starog što imamo, kako bismo napravili prostor za nova iskustva...

  Izvor: Foto: Dragana Paramentić

Kada želimo da promenimo nešto u svom životnom prostoru, čak i da promenimo garnituru u dnevnoj sobi, potrebno je prvo da se oslobodimo stare. Tada vidimo da bi bilo dobro da osvežimo zidove, a često se ni tepisi ne uklapaju sa novim nameštajem, pa i njih promenimo. I tako, jedno po jedno, naša dnevna soba zablista potpuno novim sjajem!

O, kako je to lepa i nova energija! Kao da započinjemo i neki novi život... Možda ćemo uvideti da bi trebalo osvežiti i druge prostorije, očistiti, prekrečiti, jer sve vuče jedno drugo, a krenuli smo od ideje da samo promenimo garnituru! Tako je i sa našom dušom, tako je sa našom svešću i sa čitavim našim životom! Počnemo da razrešavamo neki problem koji sagledavamo kao kamen spoticanja u sopstvenom napretku, da bismo naposletku shvatili da se on pojavio upravo da bi nas uveo u jedno veliko spremanje života.

Reč koja zaslužuje poštovanje...

Prisetite se kada ste poslednji put radili veliko spremanje života? Kada ste izbacili mentalno smeće? Da li ste svesni koliko je to zaista neophodno kako biste napravili prostor za nešto novo? Da li ulažete u svoju unutrašnjost koliko i u svoju spoljašnjost?

Da bismo u svoj život pustili nove događaje i ljude i nova divna iskustva, neophodno je da se oslobodimo starih ograničenja, ustajalih obrazaca i uverenja. Potrebno je da spustimo blokade i počnemo da učimo da primamo. Sposobnost primanja je nešto u čemu baš i nismo vešti. Uvek su nas učili da dajemo, nesebično, od srca, bezuslovno. Naučiti da primimo znači da naučimo da volimo sebe na jedan potpuno nov lak i drugačiji način.

Primati znači prihvatiti sve bez prosuđivanja da li mi nešto zaslužujemo, da li smo dovoljno dobri, da li smo sebični... Primamo bez uslovljavanja, bez potrebe za uzvraćanjem, bez otpora. Postoji jedna stara izreka u našem narodu: "Njemu je lakše oteti nego dati" - upravo o tome govorimo.

Kada naučimo da primamo, iz te nege prema sebi, iz tog neprosuđivanja i lakoće, sve naše životne situacije i okolnosti počinju da se menjaju. Primanje je jedan novi način nege, ljubavi i prihvatanja sebe samih. Da se vratimo na početak teksta - da bismo primali potrebno je da napravimo prostor u sebi. To možemo kroz različite načine otpuštanja starih obrazaca i ograničavajućih uverenja.

U tehnici Access Consciousness kroz Access Bars na lak način počinjemo da primamo tako što se kroz verbalne i telesne procese oslobađamo svega što je nepotrebno za naš život. Učimo se da živimo u pitanju, jer nas ono osnažuje i otvara vrata za polje novih neograničenih mogućnosti. Kroz pitanja se "otključavaju" naše emocije i "otvaramo vrata" za nova iskustva i drugačiji život.

Život bez prosuđivanja, gde ne određujemo da li je nešto dobro ili loše, ispravno ili pogrešno, lepo ili ružno. Novi život gde posmatramo sve kao interesantnu tačku gledišta, bez ograničenja. Delujući iz polariteta, zaključavamo sebe, nemamo pravu sliku sebe a ni života uopšte. Zato živeći u pitanju dopuštamo različitim mogućnostima da nam se otvore, onima koje ne bismo mogli ni da zamislimo ako delujemo iz polariteta.

Kao poklon sebi i da biste naučili da primate, evo nekoliko pitanja osnivača tehnike dr Daina Hira koja možete koristiti i u različitim modalitetima u cilju "otključavanja" zarobljene energije i emocija:

  • Koja energija, prostor i svest mogu ja i moje telo biti a da tako privučem da budem energija, prostor i svest neograničenog primanja?
  • Kako ja želim da moj život izgleda?
  • Koje su beskonačne mogućnosti da mi sve u životu dolazi sa lakoćom, radošću i slavljem?
  • Koje su beskonačne mogućnosti da se moj posao razvije na način koji do sada nisam mogla ni da zamislim?
  • Koju glupost koristim da stvorim izbegavanje, eliminaciju i poništavanje izbora koji menjaju svet, život i realnost, one koje bih mogla birati, kada biram?
  • Koju glupost koristim da kreiram dramu i traumu kada biram?
  • Koju glupost koristim da preuzimam tuđe obrasce ponašanja kao svoje, što me drži u konstantnom odbijanju primanja, zašto biram?

Da biste shvatili da ste poklon svetu i sebi, da biste videli svoju potpunu veličanstvenost, probajte da uđete u ova pitanja i da ih ponavljate ponovo i ponovo... Nemojte se truditi da ih razumete, već ih pustite da uđu u vaše nesvesno i da otope gustu energiju koja vam ne dopušta da idete napred i da primate.

Koji je jedini način da se promenimo...

Za sve koji nikada nisu radili verbalne procese, ovo može delovati malo čudno, a rezultat svega jeste da možete promeniti sve ono što želite da promenite u životu, možete otključati i otpustiti sve ono što je samo vaša površina, vaša maska, što niste zaista vi. Ova pitanja će napraviti prostor za pristup sebi - onoj pravoj energiji koja vi uistinu jeste - energija radosti i primanja. Na taj način kreiraćete prostor za nova predivna sećanja.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Lični razvoj