Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

5 navika emocionalno uravnoteženih žena

Uz pet saveta koji slede naučite kako da se nosite sa svojim emocijama i pronađite pravi balans...

  Izvor: Foto: Profimedia

Veliki broj žena ne zna kako da se nosi sa svojim emocijama. To je uglavnom iz razloga što imaju utisak da su previše osetljive te strahuju od doživljavanja jačih emocija.

Međutim, pronalaženje emocionalne ravnoteže ne mora da bude težak posao! Potrebno je identifikovati mesta na kojima su potrebne male unutrašnje promene koje pomažu da se lakše nosite sa emocijama, i u tome vam mogu pomoći saveti koji slede.

1. Umesto reakcije, one odgovaraju.

Reakcija može biti žestoka, poput "rafalne paljbe" emocija koje najčešće vodi vaš ego. Često je potreban samo delić sekunde pre nego što vam intuicija "ponudi" neku drugu perspektivu. Kada se osećate loše nakon nošenja sa situacijom ili osobom to je znak da ste reagovali umesto da ste odgovorili.

Odgovaranje će vas ostaviti sa osećajem da ste se prema stvarima poneli sa integritetom i poštovanjem.

2. One poštuju stvarnost svojih emocija.

Mnogo je lakše nositi se sa emocijama kada gladate na njih upravo onako kako i treba: kao na emocije. Ukoliko se "sapletete" o prošle i buduće događaje, emocije i situacije mogu preuzeti nova (neistinita) značenja i vezivati se za priče. Primera radi, zamislite da niste prošli na konkursu za posao.

Naravno da ste razočarani. Ukoliko se ne suočite sa takvim emocijama u sadašnjem trenutku, vaš um zadire u vašu prošlost, u vreme kada ste se tako osećali zbog nečeg drugog. Vi sada osećate da ste "promašaj" i počećete da doživljavate osećaj bezvrednosti prilikom svakog sledećeg konkursa za posao.

Kada se sa emocijama nosite u sadašnjem trenutku, onda kada ih osetite, vi sebi dajete zeleno svetlo da počnete iz početka svaki put i da sagledate svaku situaciju iz realnog ugla.

Sami i samouvereni...

3. One osećaju istinske simpatije prema svojoj autentičnosti.

Napravite spisak stvari koje vas čine srećnom i svakoga dana uradite bar jednu od njih. Bile one velike ili male - nije važno! Obavljanje nečega što će vam pomoći da se osećate odlično čin je ljubavi prema sebi. Ovaj mali napor smanjuje nivo stresa i pomaže vam da se osećate sposobnijim i samouverenijim.

4. One insistiraju na kretanju.

Kada ste tužni, anksiozni, pod stresom, jedan od najboljih načina da "izađete" iz svoje glave i da se ponovo povežete sa samim sobom jeste kretanje. Pustite neku muziku (koju god da volite) i lagano se krećite u ritmu.

Krećite se na bilo koji način i neka to bude vaš svakodnevni ritual koji će negovati vaše emotivno blagostanje.

5. One ne tretiraju zahvalnost kao bonus, one je zahtevaju.

Praktikovanje zahvalnosti je velika podrška vašem emotivnom blagostanju, jer ono pomera vaš fokus na dobre stvari u vašem životu te vas trenira da gledate pozitivne strane u svakoj situaciji. Postajete zahvalni na svemu što imate i što ste postigli.

Hrabro pogledajte u budućnost...

Da biste negovali zahvalnost, probajte da svakodnevno razmišljate o tri stvari na kojima ste istinski zahvalni te to podelite sa partnerom, članom porodice ili prijateljem (možete voditi dnevnik u kom ćete svakodnevno zapisivati po tri stvari).

Veoma brzo ćete postati pozitivniji i neće vam biti teško da se nosite sa svojim emocijama u bilo kojoj situaciji.

Izvor: Minimagazin.info

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj