Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

5 mentalnih vežbi koje vode ka uspehu, sreći i zadovoljstvu

Fizičko zdravlje je veoma važno kako bi telo bilo u formi, ali na isti način možemo trenirati i svoj možak odnosno svoje mentalne aktivnosti.

  Izvor: Foto: Profimedia

1. Vežbajte postavljanje ciljeva

Definišite cilj. Kao što određujete broj vežbi i ponavljanja, sve drugo možete sistematično postaviti kao cilj. Oni su lični i specijalno indvidualni. Neka to bude svetlo na kraju tunela ka kojem idete, a koje će vam dati samopouzdanje i sigurnost. Prvenstveno treba da postavite očekivanja i da ispišete korake koje ćete preuzeti u postavljanju ciljeva.

2. Vežbajte ostvarivanje ciljeva

Ne morate uvek da imate previše priprema za ostvarenje ciljeva. Ponekad jednostavno idite uz energiju i kažite sebi da nešto možete. Ustanite i krenite ne oklevajući i na taj način ćete privući još pozitivne energije. Naviknite sebe na uspeh. Trenirajte tako što ćete sebi prvo postaviti lakše ciljeve.

Psihologija uspeha: ovo su dve najvažnije osobine po kojima nas ocenjuju...

3. Otklonite mentalne oslonce

Kako biste razvili mentalnu snagu morate ukloniti 'pomoćne točkiće'. Za početak izbacite iz glave dugme za odlaganje alarma. Sa 'snooze' opcijom trenirate mozak da bude umoran i uklanjate mu ideju o tome da neke stvari jednostavno treba da se urade odmah, na vreme. Ustanite i suočite se sa danom. Bitno je da budete ovakvi i u drugim sferama života kako biste se istrenirali da budete samostalni, jaki i produktivni. Takođe, nemojte sebi nalaziti opravdanja i sažaljenje.

4. Izgradite otpornost

Spremite se za kratke rokove, lične neuspehe, borbu i stres u vašem životu. Žilavost se ne stvara samo rukovođenjem takvih stvari i gašenjem požara već i pozitivnim stavom nakon toga. Promene morate prihvatati bez averzije i ljutnje. To je veoma bitno kako ne biste imali bol u želudcu i za najmanji problem. Razvijajte pozitivan stav.

5. Razvijajte mentalnu spretnost

Pažljivo planirajte donošenje odluka, reakcije, pažnju i korake koje preuzimate. U ovome vam može pomoći meditacija kako bi vaše reakcije bile smirene i smislene. Od vaše mentalne koordinacije zavisi mnogo, od uspeha u karijeri do fizičkog zdravlja. Kada je ona u disbalansu narušava vam se mnogo toga u životu.

5_mentalnih_vezbi_koje_vode_ka_uspehu_sreci_i_zadovoljstvu_1
Izvor: Foto: Profimedia

Izvor: Bizlife

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Lični razvoj