Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gde je ljubav vašeg života: koja od ove 3 vrste ljubavne veze vama najviše odgovara

Budućnost vaše romantične veze zavisi od toga da li partner i vi imate ista uverenja o ljubavi i identičan način vezivanja! Evo koji parovi imaju stabilnu i uspešnu vezu...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Mnogi ljudi žele da pronađu "ljubav svog života". Poetsko izražavanje koje se tako često koristi u "pitanjima srca" često zamagljuje stvari umesto da ih pojašnjava.

Gde je vaša velika ljubav: da li odbijate srodnu dušu od sebe...

Tako, na primer, nečija izjava "ljubav mog života" podrazumeva dve stvari: naći osobu koju ću voleti i koja će voleti mene, ali i ostvarenje zadovoljavajuće, stabilne i trajne ljubavne veze sa tom osobom.

Mnogi ne uviđaju da su osoba i veza koju je moguće ostvariti sa njom dve različite stvari. Veruju da ako pronađu "pravu" osobu za sebe, da će iz toga proizaći kvalitetna ljubavna veza. Zato prilikom biranja ocenjuju osobu, a zanemaruju u kakvoj vrsti veze se ona oseća udobno.

Rezultat je razočaranje što sa "pravom" osobom ne mogu da uspostave zadovoljavajuću vezu. To se najbolje vidi kod onih parova koji uprkos tome što se vole, dolaze na partnersko savetovanje zato što im je veza nestabilna i nezadovoljavajuća.

Kada neko razlikuje osobu od veze, tada prilikom izbora partnera obraća pažnju na to kakvu vezu želi potencijalni partner. Pretpostavka je i da sama osoba prethodno zna kakva veza njoj odgovara.

Jedan od načina na koji može da se gleda na ljubavne veze jeste kroz teoriju emocionalnog vezivanja. Prema ovoj teoriji postoje tri glavna načina vezivanja za partnera: sigurno, preokupirano i izbegavajuće vezivanje.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj