DUŽINA KOSE VAS ODAJE: Test ličnosti otkriva da li ste odlučni, direktni, iskreni ili uporni na osnovu frizure

Možda vam zvuči neverovatno, ali na osnovu dužine kose moguće je odrediti vaše osnovne karakterne osobine. Budući da je mnogim ljudima kosa zaštitni znak, da životne promene počinju od kose, a da se neki iza nje kriju, test je logičan.

Shutterstock

Testovi ličnosti nam pomažu da saznamo više o sebi – koji su naši strahovi, šta nam se sviđa i šta ne sviđa, kakve su nam preferencije i još mnogo toga. Takođe, testovi nam pomažu da steknemo uvid u našu emocionalnu inteligenciju i u svoj IQ. Iza testova obično stoji nauka, pa su legitimni i iznad svega zabavni. Kopaju duboko po našem racionalnom misaonom procesu i mere naš emocionalni pristup stvarima i životu. Testovi ličnosti mogu da se vrte oko malih detalja na ljudskom telu, poput oblika lica ili prstiju, oblika noktiju, linije vilice, oblika lica i očiju, oblika dlana, boje očiju... svaki detalj našeg tela govori nešto o našoj ličnosti. Kada je reč o kosi, od srednjeg veka verovalo se da ako žena ima dugu kosu, onda je ona simbol harmonije, plodnosti i bogatstva. Šta dužina kose govori o vama?

Ako imate kratku kosu

Shutterstock  Dužina kose vas odaje test ličnosti

Žene sa kratkom kosom obično su samouverene i veoma dobri drugari. Imaju mnogo prijatelja i pokazuju integritet u svemu što rade. Takođe, veoma su dobre u svojim poslovima i analizama. Odlične su u vođenju intelektualnih razgovora, a čak i tokom konflikta ostaju mirne i imaju odličnu samokontrolu. Vrlo retko ćete videti da su nepromišljene i impulsivne.

Ako imate kosu do ramena

Shutterstock  Dužina kose vas odaje test ličnosti

Žene sa kosom do ramena veoma su ženstvene. Prihvataju svoju žensku energiju i imaju jake stavove i jasnu odlučnost. Takođe su veoma sofisticirane i vole izazove, ali ostaju odlučne u životu. Oni su dobre u sklapanju prijateljstava, prilično pričljive, ali i veoma dobro slušaju.

Ako imate bob

Shutterstock  Dužina kose vas odaje test ličnosti

Žene sa bob frizurom su otvorene i iskrene. Nikada neće ulepšavati svoje izreke i veoma su direktne. Održavaju strogu ravnotežu između svog profesionalnog i ličnog života, rado istražuju nova mesta i traže nova iskustva. Budući da imaju jednostavan i jasan način razmišljanja, one su dobri savetodavci i drže distancu od haotičnih stvari i situacija.

Ako imate dugu kosu

Shutterstock  Dužina kose vas odaje test ličnosti

Žene sa dugom kosom su uporne, strpljive i oprezne. Imaju velike snove i ne plaše se da ih pretvore u stvarnost. Ne veruju u kratkoročne veze, već ulažu u dugoročne odnose i prilično su selektivne kad je reč o druženju sa ljudima.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Najveća greška na početku veze  MONDO/Uroš Arsić

 Sensa/Z.A.