NAČIN NA KOJI STISKATE PESNICU OTKRIVA SVE O VAMA: Da li ste tihi mudrac ili harizmatični majstor pripovedanja

Stisnite pesnicu kao što biste inače radili, a zatim pogledajte koja slika liči na vašu pesnicu - da li je palac unutar pesnice ili palac izvan pesnice? Šta vaša pesnice govori o vašem ponašanju, mislima, emocijama...

Printscreen/jagranjosh.com

Ukoliko ste ljubitelji testova ličnosti, ovim ćete biti oduševljeni. On je tako prost, a toliko toga može da kaže o čoveku. Potrebno je samo da naravite jednostavan gest rukom i stisnete pesnicu kao što biste inače uradili. Zatim pogledajte slike dva oblika pesnice. Koji liči na vašu - da li je vaš palac unutar pesnice ili vam je palac van pesnice?

To pravi razliku između različitih ličnosti. Pročitajte šta znači prva, a šta druga varijanta.

Baš kao što položaj nogu dok stojite, način na koji držite telefon, kako prekrštate ruke ili pozicija u kojoj spavate, te drugi gestovi mogu da otkriju vaše skrivene osobine, tako i način kako stiskate pesnicu može dati uvid u vaše ponašanje, misli i emocije itd. Test ličnosti je moćno psihološko sredstvo za procenu nečije introvertnosti ili ekstrovertnosti, otvorenosti, savesnosti, emocionalne stabilnosti i prijatnosti. Psiholozi i poslodavci često koriste testove ličnosti kako bi bolje razumeli potencijalnog radnika.

A šta način na koji stiskate šaku govori o vašoj ličnosti?

#1 Koje su vaše osobine ako vam je palac unutar pesnice

Printscreen/jagranjosh.com  Šta vaša pesnica govori o vama test

Ako stegnete pesnicu sa palcem unutra, vi ste zadivljujuća mešavina šarma, inteligencije i empatije, ostavljate trajan utisak na svakoga kog sretnete. Vi ste tiha sila koja snažno utiče na svaki korak koji napravite. Imate zadivljujući šarm, privlačite ljude svojom toplinom i duhovitošću. Vi ste empatična duša. Detalji su vam bitni i stoga ste skloni da duboko osetite svet oko sebe. Međutim, duboko u sebi vi ste introvert koji žudi za vremenom u kom će razmišljati i obnoviti energiju.

Vaš um je laser, oštar i fokusiran, koji vas vodi ka vašim ciljevima sa nepokolebljivom odlučnošću. Vaš intelekt sija kroz pronicljiva zapažanja i žeđ za znanjem koja vas pokreće da istražujete i širite svoje vidike. Ostavljate nesporan trag gde god da krenete, vaši talenti su evidentni u svakom poduhvatu.

Društveno, vi ste prirodani. Vaše nežno držanje i opušten duh stvaraju toplu atmosferu. Vi ste vešt slušalac, nudite strpljivo uho i promišljene savete. Izazovima pristupate sa smirenom mudrošću, sagledavajući sve strane pre nego što donesete odluke. Vi ste blago, a svet je srećan što vas ima. Govoreći o slabostima, vaše meko srce otežava vam da zamerite, čak i onima koji su vam naneli bol. Ovaj plemeniti kvalitet, iako je vredan divljenja, može vas činiti ranjivim za manipulacije ili ponovljene povrede.

#2 Koje su vaše osobine ako vam je palac izvan šake

Printscreen/jagranjosh.com  Šta vaša pesnica govori o vama test

Ako stegnete pesnicu palcem van šake, vi ste osoba koja ponosno nosi svoju individualnost, zrači samopouzdanjem bez trunke arogancije. Upijate život kao sunđer, uživajući u svakom aspektu i ne prepuštate ništa slučaju. Vaša zarazna radoznalost vas vodi napred, uvek tražite nove horizonte i dublje razumevanje. Vi ste živa duša, podstaknuta neutoljivom glađu za učenjem i nepokolebljivom posvećenošću da živite život punim plućima. Takođe ste majstor samoizražavanja, vaša harizma osvetljava sobu kao svitac noć. Takođe ste i majstor pripovedanja. Vaše reči pletu magiju, zadivljujući publiku svojim šarmom i duhovitošću. Svoju istinu govorite iskreno i ubeđeno, zaslužujući poštovanje i divljenje onih oko vas.

Ali ispod živahnog, nežnog i strpljivog ponašanja krije se dubina koju možda nećete lako otkriti. Žudite za slobodom i nezavisnošću, odbijajući da budete uvučeni u okvire očekivanja ili ograničenja. Vi sami zacrtate svoj kurs, sami odlučujete i sledite svoje strasti sa neustrašivom odlučnošću. U odnosima ili u kontaktu sa ljudima dolazite otvorenog srca, međutim, ako vam se učini nepravda, ne plašite se da kažete šta mislite i postavite granice. Vi ste prilagodljivi i otporni, graciozno podnosite životne preokrete i nastavljate sa osmehom ako stvari ne idu po planu. Za vas je čaša uvek do pola puna i više volite da idete dalje i rastete od životnih izazova.

Vi ste nezaboravna simfonija energije, strasti i nepokolebljive vere u sebe. Iako ste veoma ljubazni i brižni, vaša priroda ima granice. Jednom kada izgubite interesovanje ili osetite nepoštovanje, brzo idete dalje, dajući prednost svom samopoštovanju.
Sve u svemu, inspirišete druge da prihvate život raširenih ruku, podsećajući ih da je svaki dan prilika da uče, rastu i slikaju svet svojom jedinstvenom živošću. Zato nastavite da blistate, da istražujete, da budete vi – svet je bogatije mesto sa vama.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Dušan Blagojević - Zašto je 21. vek - vek usamljenosti  MONDO/Uroš Arsić