Najefikasniji način da podstaknete energiju prostora, odnosno či, jeste korišćenje visećih zvončića. Zvončićima se zvoni pre i posle nekih obreda i meditativnih seansi. Njihov zvuk prodire u prostor i podstiče čišćenje prostorije.

Izrađuju se od različitih metala te su tako tibetanski molitveni zvončići iskovani od sedam različitih metala i ukrašeni su važnim simbolima koji dodatno stimulišu energiju.

Ukoliko vam radni sto nema pregledan položaj, stavite zvončiće na ulaz u prostoriju u kojoj radite. Najvažnije je da vam zvuk bude prijatan, a da traka ili kanap koji su okačeni budu crvene boje.

Izvor: Sensa

Brzi feng šui savet za čišćenje kuće od negativnosti: kako da oživite či energiju visećim zvončićima
Foto: Shutterstock procitajte.jpg

Feng šui protiv negatvne energije: evo šta ometa pravilan energetski tok u spavaćoj sobi

Da biste obezbedili u kući slobodan protok dobre energije i zaštitili se od negativnosti ove stvari treba što pre da izbacite iz spavaće sobe, piše Lovesensa.

Feng šui stručnjaci ističu da ogledalo i slike preko puta i iznad kreveta stvaraju u domu konflikte i negativnost između partnera.

Slike okačita sa leve ili desne strane kreveta, ali izbegnite one na kojima je naslikana voda ili brodovi. Po feng šui savetima na slikama u spavaćoj sobi uvek treba da budu životinje ili ljudi u paru, a za srećnu ljubav ukrasite sobu orhidejom.

Izvor: Lovesensa