Element drvo vezuje se za promene kao i nove životne početke, koji su mogući u bilo kojem razdoblju života. Ako nam je u disbalansu, ostajemo zarobljeni u neprijatnim životnim zonama pa će nam se iz tog razloga jedno te ista, predvidljiva situacija, ponavljati.

Saznajte kako da adekvatnim dekorom pojačate element Drvo u vašem enterijeru.

Idealna feng šui prostorija koja odgovara osobama koje imaju drveni element je kuhinja, jer drvo potkrepljuje vatru. Materijali koji su odgovarajući su pamuk i prirodna vlakna.

Kao i sa bilo kojim novim alatom, neophodno je neko vreme da naučite osnove dobrog feng shui dekorisanja, ali obećavamo vam da je ovo vreme dobro utrošeno. Uspešna feng šui dekoracija se zasniva na veštoj primeni teorije 5 feng šui elemenata.

Osnovna boja koja opisuje element Drvo je zelena, pridružena boja je svetlo plava, ali ovde spadaju i sve nijanse plave i zelene osim mornarsko plave i modre.

Uzorci koji najbolje opisuju ovaj element su biljke kao prirodni izraz. Takođe su odgovarajući uzorci koji imaju uzlaznu energiju i oni koji su Jang. Od biljaka to može biti drveće koje cveta, mahunasto bilje, plavo cveće, bambus, trava,bilje koje obilno raste, bilje koje ima plodove, kao što je divlja jagoda, a od cveća anemona, ljutić ili mak.

Za nas je energija elementa drveta energija ekspanzije, neograničenog rasta, obilja, vizije, postojanosti i opstanka. To je zelena boja, naravno, kao i smeđa, to je uzlazni rast, ona je radosna, srećna i utemeljena u isto vreme.

Zdrava biljka ili drvo je najsrećnije kada ima duboke korene, tako da može da stoji visoko i hrli ka suncu i nebu. Upravo je ta ravnoteža uzemljenja i ujedno, energija koja podiže energiju koju će vaši dekorativni elementi Drvo feng shui doneti u vaš dom.

Donesite energiju drvenog elementa kada vam je potreban proboj, kada vam je životna vizija nejasna, kada je vaša energija je niska i zbunjena ili kada želite da ojačate svoje zdravlje, kao i da podstaknete energiju izobilja.

Neophodno je ojačati istočne, jugoistočne i južne delove bague vašeg doma ili kancelarije,ako radite sa klasičnim feng šui baguom. Ako radite sa Zapadnom baguom, onda postavite element Drvo u oblasti zdravlja, porodice, novca ili slave.

Tri osnovna načina da se izrazi svaki feng šui element su putem boja, oblika i specifičnog dekora.

Element Drvo je najbolje izražen u bojama zelene i smeđe, pravougaonih oblika i putem lepih zdravih biljaka, naravno. Poželjno je uneti na primer dekorativne jastuke zelene ili smeđe boje, postaviti fotografije šume ili drveća, postaviti drvene figurice i simbole ili pak uneti veliki tepih braon nijanse.

Zidni murali su veliko feng šui rešenje za svaki dom ili kancelariju. Sve ih volimo, od zidnih slika koje prikazuju vodu, do onih u drvenim elementima koje prikazuju slike bujnih biljaka i drveća.

Nadamo se da ćete pronaći svoje omiljene drvene elemente za dekorisanje.

Izvor: Moj enterijer