Ljubičice su delikatne biljke koje mogu ukrasiti svaki dom ili stan, a evo kako treba da iskoristimno njihovu magiju privlačenja prema feng šuiju.

One ne zahtevaju veliku brigu i mogu biti u različitim nijansama. Vrlo su lepe i pravi su dekor svakog ambijenta. Ali to nisu svi pozitivni kvaliteti ovog prekrasnog sobnog cveća. Prema feng šuiju ljubičica je prilično pozitivan simbol koji može doneti harmoniju, ljubav i međusobno razumevanje.

Ljubičasta kao simbol feng šuija

Sa tačke gledišta ove drevne istočne nauke, ljubičice predstavljaju personifikaciju moćne jin energije, koja je sposobna doneti harmoniju u dom i potaknuti protok pozitivne Ki energije. Ali, da ne bi prevladala jang energija, ljubičice treba staviti na određeno mesto i takođe odabrati pravu nijansu i naučiti da ih kombinujete sa drugim biljkama.

Najpopularnije afričke ljubičice su u beloj, ljubičastoj, plavoj i crvenoj boji.

Bela - boja čistoće i harmonije. Kada u kući nedostaje red ili želite postići harmoniju u unutrašnjem obratite pažnju na čisto bele ljubičice. Njihova osvežavajuća nijansa može izazvati duhovno uzdizanje. Pored toga, ove sobne biljke pomažu da se izborite sa napadima depresije. One će dobro izgledati na mestu gde deca trče okolo bez zaustavljanja: bele ljubičice savršeno umiruju dečju agresivnost.

Ljubičasta - savršena za meditaciju i opuštanje ali treba ih mudro staviti u kuću. Na primer, one su potpuno nepotrebne u dečjoj sobi dok će biti izuzetno pogodne u dnevnoj sobi ili tamo gde volite da meditirate. Ljubičasta je boja kreativnosti, dubokih misli i intelektualne aktivnosti. Stoga su najpogodnije za pisce, novinare, naučnike i sve one koji obavljaju naučne aktivnosti. I mogu biti izvor inspiracije. Zato će biti odličan poklon za pesnike ili filozofe.

PageBreak

Feng šui za privlačenje sreće, harmonije i ljubavi u dom: evo u koju sobu treba da stavite ljubičice
Foto: Shutterstock feng-sui-za-privlacenje-srece-harmonije-i-ljubavi-u-dom-evo-u-koju-sobu-treba-da-stavite-ljubicice

Magija ljubičice

Crvena je boja vatre i ljubavi. Crvene ljubičice će izgledati lepo na svakom prozoru. Stručnjaci feng šuija preporučuju da ih kupite onima koji su depresivni ili su izgubili interes za život. Crvena boja vam omogućava da se ponovo osećate zadovoljno i da želite nešto učiniti. Zato, čim primetite da se približava nervni slom, svakako obratite pažnju na ljubičice sa crvenim cvetovima ili ih poklonite nekome ko doživljava duboku depresiju. Nakon nekog vremena, iznenadićete se promenama koje će se desiti u raspoloženju nekada depresivne osobe.

Plava - boja kreativnosti. Plave ljubičice kombinuju elemente Vode i Vazduha, zahvaljujući kojima imaju veliki uticaj na kreativne sposobnosti osobe. One su sjajne za decu, jer podstiču njihovo zanimanje za crtanje ili pevanje. Takvi cvetovi doprinose razvoju osećaja lepote i još uvek pomažu u borbi protiv gojaznosti. Naučno je dokazano da ako na sto stavite plavi stolnjak, poslužite hranu u plavim posudama, a dekorišete sto plavim cvetovima glad će se povlačiti s vremenom i ljudi će hteti da jedu sve manje i manje.

U kom sektoru da stavite ljubičicu?

Dakle, u kojem sektoru kuće se ljubičica direktno stavlja zavisi od njene boje: crvena ili ružičasta je najbolje locirana na jugu. Bela - na zapadu, ljubičasta - u jugoistočnom delu. Pored toga, ljubičice je dobro stavite u uglove sobe - one savršeno izglađuju oštre energetske tokove i time poboljšavaju protok energije u kući. Najbolje sobe za ljubičice su trpezarija ili dnevniboravak. Treba zapamtiti da se ovo cveće suši pod direktnim sunčevim zracima, tako da ih ne bi trebalo staviti na sunčanu stranu. Takođe im ne odgovara obilje vode.

Ljubičice - prirodan pokazatelj opšteg raspoloženja u kući

Ako su u kući stalno prisutne svađe, vrlo je verovatno da u takvoj porodici ova delikatna i krhka biljka neće uspeti. One će brzo izgubiti svoju snagu i jednostavno se osušiti. Stoga, donoseći tako delikatnu biljku u kuću, ne smemo zaboraviti da joj je potrebna mirna atmosfera i pravilna nega.

Feng šui stručnjaci daju slične savete ženskim osobama: ako se vaše raspoloženje menja nekoliko puta dnevno, a vaš temperament ne može biti opisan kao previše eksplozivan, onda ljubičica uopšte nije vaša biljka. Umesto toga, obratite pažnju na neki otporniji i jači cvet koji može izdržati različite vrste energije.

Izvor: Ženski magazin