Uskrs nas uvek podseća na detinjstvo i daje šansu da maksimalno iskoristimo maštu i kreativnost i od uskršnjih jaja stvorimo mala umetnička dela, piše Lovesensa.

Iako odrasli najčešće vole da u uskršnjoj korpi imaju jednobojna jaja, uglavnom u crvenoj boji, zanimljivo je napraviti izuzetak zbog mališana. Vašem detetu sigurno će biti zabavno da zajedno stvarate, igrte se i šarate, zato se prepustite čaroliji i napravite unikatnajaja sa likom pilića.

Za ovu uskršnju dekoraciju potrebno vam je: žuta farba za jaja, papir u boji, lepak, makaze, žuto pero i marker.

Obojite jaja u žuto, ostavite da se osuše, a zatim od narandžastog papira napravite kljun i zalepite ga na jaje. Od crnog kolaž papira napravite oči za piliće, a možete ih i nacrtati crnim markerom.

Žuto pero stavite na jaje tako što ste prethodno probušili ljusku i "izduvali" jaje, a zatim pero uglavili u rupu na ljusci. Međutim, jedostavnije je da pero zalepite lepkom za vrh jajeta i oblikujete ga po želji. Žuto pero možete kupiti u svakoj bolje snadbevenoj pozamanteriji.

Ukoliko želite dodatno da ukrasite vaša jaja-piliće, stavite ih u polovine ljuske od jaja, kao na video snimku. Ljuske pre upotrebe treba operati i osušiti.

Od slame napravite gnezdo, odnosno dom za svoje jaja-piliće, i dobili ste maštovitu i nežnu dekoraciju za Uskrs.

Jaja-pilići mogu biti i lep poklon za prijatelje i porodicu.

Pogledajte ceo postupak izrade u video snimku!

Izvor: Lovesensa