Dnevna soba je prostor u kojem najviše provodimo vremena kada smo kod kuće, zato je neophodno dati mu lični pečat i urediti ga tako da uvek kada uđemo u dnevni boravak osetimo talas pozitivne energije, piše Lovesensa.

U dnevnom boravku se zabavljamo, opuštamo, odmaramo i okupljamo sa porodicom i prijateljima. Ova prostorija u domu predstavlja našu oauzu i kutak ljubavi, pa se uglavnom pri uređenju stana ili kuće najviše dilema imamo kada je u pitanju dnevna soba.

Mi vam predstavljamo ideje 3 različita stila uređenja dnevne sobe, a to su jedinstven boho stil, rustični stil sa eko elementima i romantičan i moderni način dekorisanja dnevne sobe.

Boho stil u enterijeru je bajkovit i u tako uređenoj prostoriji osećamo kao da smo daleko od gužve i buke. Dnevna soba u boho stilu predstavlja deo naše bogate mašte. Pored hvatača snova i ukrasa u makrame tehnici koji dominiraju u boho stanovima, uglavnom u takvim domovima imamo nameštaj i dekoraciju od prirodnih materijala. Originalne slike, zeleno cveće i neverovatni detalji čine ga posebnim.

U mnogim boho domovima umesto udobnih garnitura možete videti obične klupe za sedenje kako bi što više mesta ostalo za detalje. Takođe, bez puno ulaganja možete dobiti boho stil ako kupite šarene ukrasne jastučiće ili slike sa boho elementima. Iako izgleda neobično, novi trend je da se na zidovima u dnevnoj sobi kače originalna ogledala ili tanjiri sa zanimljivim šarama. Takođe, kako bi vaša boho dnevna soba zaista postala prostor za uživanje, zakačite u dnevnom boravku viseću ležaljku.

PageBreak

Najlepše dnevne sobe - 20 ideja koje će vas potpuno očarati: pogledajte kako da sredite omiljeni kutak u svom domu (FOTO)
Foto: Shutterstock nejlepse-dnevne-sobe-20-ideja-koje-ce-vas-potpuno-ocarati-pogledajte-kako-da-sredite-omiljeni-kutak-u-svom-domu-foto2

Rustičan stil mnogi vezuju za miris drveta, ručno rađen nameštaj i raskošne zavese.

Međutim, u svoj dom možete uneti ovaj stil u detaljima, odnosno kroz male eko projekte pravite svoj nameštaj.

Na primer, sve više postaju popularni stilizovani panjevi drveta umesto klasičnih taburea.

Od drvenih gajbi možete napraviti sto za dnevnu sobu ili tabure na točkičima (pogledajte slike).

PageBreak

Najlepše dnevne sobe - 20 ideja koje će vas potpuno očarati: pogledajte kako da sredite omiljeni kutak u svom domu (FOTO)
Foto: Shutterstock nejlepse-dnevne-sobe-20-ideja-koje-ce-vas-potpuno-ocarati-pogledajte-kako-da-sredite-omiljeni-kutak-u-svom-domu-foto6

Ukoliko ipak želite nešto modernije, ali sa dozom romantike, onda se igrajte sa bojama poput bele, sive i roze.

Mekani jastuci ispleteni od vune u roze boji, lampice na zavisi, stakleni sto i vaza sa ružičastim ružama biće dovoljni da se vaša dnevna soba pretvori u romantičnu bajku.

Izvor: Lovesensa