Sami možete da napravite tečnost koja će dubinski očistiti vašu odeću ili navlake za nameštaj, ali ne bi je trebalo prečesto primenjivati, jer je poprilično agresivna

Ne morate da plaćate dubinsko pranje odeće i navlaka za nameštaj, jer i sami možete da napravite tečnost koja će dati potpuno isti efekat i to u vašoj kadi ili lavoru.

Ova vrsta pranja vraća stvarima fabrički izgled, a ne bi je trebalo prečesto primenjivati jer je poprilično agresivna, pa na taj način može da ošteti tkaninu.

Ukoliko se odlučite za pranje u kadi, u vrelu vodu sipajte četvrtinu šoljice za kafu borne kiseline, istu količinu sode u kristalima i pola šoljice praška za veš, pa dobro pomešajte da bi se svi sastojci sjedinili.

Ako perete manje komade, u lavor sipajte kofu vrele vode, dve kašičice borne kiseline, dve kašičice sode u kristalima i četiri kašičice praška za veš.

Ostavite tkanine da se natapaju tokom četiri sata, pa ih potom operite na uobičajeni način. Tokom pranja natkanine važno je daa nosite zaštitne rukavice.

Bićete iznenađeni prljavštinom vode koja će ostati iza vaših omiljenih odevnih komada, ali i njihovim novim izgledom.

Izvor: Novosti