Smernice za čišćenje kuhinje u sezoni virusa - 5 stvari koje treba što češće dezinfikovati.

Stručnjaci ističu da tokom epidemije koronavirusa treba staviti veći akcenat na higijenu doma, a pored rutinskog čišćenja, dezinfekcija mnogih stvari u domu je neophodna, piše Lovesensa.
Kuhinja je prostorija u kojoj često provodimo najviše vremena, a prostor za pripremu hrane uvek treba da bude sterilan.
Preporučuje se da tokom pandemije virusa svaki član porodice ima poseban pribor za jelo, kako bi se širenje virusa svelo na minimum.
Takođe, higijena doma biće potpuna ako se i fokusirate na pojačanu higijenuruku, naročito tokom pripreme i konzumiranjejela.
Evo koje smernice za čišćenje kuhinje treba da pratite i koje stvati je potrebno posebno dezinfikovati:
1. Daska za sečenje
Dasku za seckanje obavezno čistite sredstvima za suzbijanje bakterija, a najbolje sa rastvorom alkohola i destilovane vode. Takođe, možete koristiti izbeljivače, ali je važno da nakon čišćenja dobro oprete dasku sapunicom i toplom vodom.
2. Kanta za smeće
Kante za odlaganje smeća najbolje je čistiti sredstvima sa visokim procetom hlora i to nakon svakog izbacivanja kante. Za smeće koristite jednokratne biorazgradive kese koje ćete staviti u kantu.