Mala kuća na točkovima sa tremom, okružena negovanom baštom punom jestivih biljaka - zvuči kao san! Ovaj par odlučio je da svoj dom iz snova pretvori u stvarnost, piše Lovesensa.

Mark i Joana želeli su dom koji savršeno odgovara njihovom načinu života.  Minimalistički dom, u kojem neće biti otpada, ni suvišnih stvari, već samo ono što je neophodno plus malo Sunca i mnogo ljubavi.

Par je postavio svoju malu eko kuću na zemljištu Majkovih roditelja, a sve je urađeno po zero waste principu, odnosno načinu života sa minimalno otpada.

Eksterijer kuće je od drveta, a pravu lepotu čini to što imaju veliki prostor na otvorenom. Kako bi svoj dom učinili prijatnim uprkpos australijskim vrućinama, par je uz kuću izgradio i maleni trem. Zanimljivo je što je trem sagrađen od kočića za paradajz, a lako se može sklopiti i preseliti uz kuću.

Unutrašnjost kuće je prijatna i uredna, a posebnu čar daje velika prirodna svetlost. Kuća poseduje dnevni boravak, potpuno opremljenu kuhinju, veš mašinu koja je radi uštede prostora smeštna u stepeništu, kupatilo i potkrovlje koje predstavlja prostor za spavanje. Napravljena je i dodatna soba za bebu.

Mark je veganski kuvar i za njega je uređenje kuhinje bilo vrlo važno. U kuhinji se, kao i u celoj kući, slede zerowaste (nula otpada) principi, što znači da se u njihovom domu ne može pronaći plastika za jednokratnu upotrebu.

Par ima i korist od bašte koju je posadila Markova mama, tako da Mark u svojoj savršenoj zero waste kuhinji može skuvati ukusne veganske specijalitete od hrane koju sam ubere.

Par je na ovom zajedničkom domu dosta uštedeo, što je otvorilo mogućnost da razmišljaju o novim poslovnim poduhvatima, kao što je otvaranje Markovog veganskog restorana.

Na potkrovlju ima više prostora kako bi kretanje oko kreveta bilo omogućeno, a sa obe strane potkrovlja nalaze se prozori radi boljeg provetravanja i više prirodne svetlosti.

Par je ovu kuću izgradio sa 50 000 dolara za samo 3 meseca, a kako izgleda život u njihovom malom eko domu - pogledajte u video prilogu!

Izvor: Lovesensa