Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ova jednostavna stvar u kući privlači dobru sreću: stavite je u centralni deo vašeg doma (FENG ŠUI)

Privlači sreću, napredak, ljubav i blagodat - ova stvar u kući je simbol dobre energije!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Kolibri ptica predstavlja pravi dragulj prirode. Svojim krilima kolibri priređuje pravi prirodni sprektakl. Odlikuju ga predivne boje, jedinstvena lepota i neumoran let, baš ono što ispunjava i čudesnu chi energiju. Nije ni čudo što kolibri predstavlja feng šui simbol koji privlači u dom pozitivnu chi energiju i sreću, piše Lovesensa.

Iako je jedna od najmanjih vrsta ptica, kolibri ima divnu simboliku i predstavlja prirodnu lepotu, osećaj mira, sreće, ljubavi i uzvišenosti. Kolibri je glavni junak mnogih legendi i bajki u mitologijama širom sveta.

Uticaj kolibrija kao simbola javlja se još i kod drevnih Asteka čiji je bog rata predstavljen kao pola kolibri-pola ratnik. Asteci su verovali da se preminuli ratnici vraćaju na ovaj svet kao neumorna, predivna i izdržljiva ptica, odnosno kao kolibri.

Povezane vesti

Takođe, u ovoj kulturi postojalo je verovanje da su kolibri glasnici između svetova i simboli dobre sreće i pobede.

Taino Indijanci sa Karipskih ostrva verovali su da kolibri predstavlja deo Sunca i da je simbol preporoda i donosilac sreće. U mnogim indijanskim legendama kolibri je povezan sa bogovima, kao donosilac kiše u vreme suše i simbol savršene životnesnage i lepote.

ova-jednostavna-stvar-u-kuci-privlaci-dobru-srecu-stavite-je-u-centralni-deo-vaseg-doma-feng-sui5
Izvor: Foto: Shutterstock

Prema naučnim istraživanjima, ptica kolibri može 75 puta da zamahne krilima u samo jednoj sekundi. Ona može da preleti oko 500 milja za jedan dan. Što ukazuje na njihovu upornost i urođenu sposodnost da lako dosegnu željeno. Lepota kolibrija je simbol istinske sreće, pa u svakom čoveku budi uspavano dete, prijatnuenergiju i osećaj radosti.

Feng šui stručnjaci ističu da simbol kolibrija u domu može doneti pozitivnu energiju, slobodan energetski tok i dobru sreću, ali kako ovu simboliku uneti u svoj dom?

Najjednostavniji način je da simboliku kolibrija u svom domu oživite slikama na kojima je naslikan kolibri ili da kao deo dekoracije imate figuru kolibrija.

ova-jednostavna-stvar-u-kuci-privlaci-dobru-srecu-stavite-je-u-centralni-deo-vaseg-doma-feng-sui1
Izvor: Foto: Shutterstock

Prema feng šui tradiciji, kolibri u domu može doneti obilje, reputaciju, prijatna putovanja, međusobnu empatiju među članovima porodice, kao i pozitivan chi.

Ako želite da privučete ljubav, uvek koristite dve figure kolibrija ili slike na kojima je nacrtan par kolibrija.

Napravite od papira kolibri ptice origami tehnikom i okačite ih ako ukras u svom domu.

U bašti nacrtajte kolibri na saksijama, ogradi ili tabli koju ćete postaviti na travnjak.

Posadite u dvorištu biljku koja se naziva cvetna ptica ili kraljevska ptica (Crotalariacunninghamii) čiji cvet izuzetno podseća na pticu kolibri.


Zato neka kolibri detalj zauzme važno mesto u centralnom delu vašeg doma.Kolibri je smatran simbolom koji otvara srca i brzo donosi osećaj sreće, kao kada ugledate dugu. Ova ptica nas poziva na slavljenje života, veselje, radost, izdržljivost i ispunjenje želja.

ova-jednostavna-stvar-u-kuci-privlaci-dobru-srecu-stavite-je-u-centralni-deo-vaseg-doma-feng-sui6
Izvor: Foto: Shutterstock

Izvor: Lovesensa

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj