U fengšui tradiciji figura NasmejaniBuda smatra se za kao savršena amajlija za svaki dom. Veruje se da privlači sreću, obilje, uspeh i dobro zdravlje - pitanje je, u koji deo doma treba staviti uovu srećnu figuru, piše Lovesensa.

Nasmejani Buda je feng šui simbol koji se bazira na priči o kineskom budističkom monahu iz 10. veka. Bio je vrlo ekscentričan monah i veliki asketa, ali njegov osmeh i otvoreno srce širili donosili su radost gde god da se pojavi. Smatrali su da je baš on reinkarnacija Bude njegove izrazite smirenosti i pozitivneenergije.

Feng šui - poboljšajte tok NOVCA u svom domu: evo koje boje i elemente treba da stavite u Bagua polje finansija

Ova figura se takođe naziva i Sreća, Hotei ili Buda Putnik, ali je zbog izrazitog osmeha na figuri ipak najrasprostranjeniji naziv NasmejaniBuda.

Postoje razne varijante ove fiogure. Neke su izrađene od drveta, neke od metala, a neke od porcelana. Takođe, postoje figure u različitim bojama. Izaberite neku koja s euklapa u dekoraciju vašeg doma, jer nije važno kako figura izgleda, već gde žete je postaviti u skladu sa energijom koju želite da privučete.

Prema feng šuiju, najbolje mesto za ovu figuru jeste u blizini ulaznih vrata kako biste mogli da ugledate figuru odmah pri ulasku u kuću.

Ne preporučuje se da figuru držite u kupatilu ili spavaćojsobi, dok jednu manju možete staviti u dečiju sobu. Takođe, izbegnite da držite figuru na podu.

Polje novca se najčešće nalazi na jugoistočnom delu doma, pa se preporučuje da figuru stavite u taj kutak ako želite da privučete bolje fianansije.

Ukoliko želite da privučete energiju obilja i uspeh u svoj dom, veruje se da ovu figuru treba da stavite u trpezariju ili u radnu sobu, dok figura Nasmejanog Bude u kuhinji simbolizuje zdravlje.

Izvor: Lovesensa