Ako vam teba promena u domu ili želite veliki krevet u spavaćoj sobi, krevet od drvenih paleta je jednostavno, kreativno i sjajno rešenje za vas, piše Lovesensa.

Recikliranjem možete napraviti bezbroj zanimljivih stvari u domu, od nameštaja do dekoracije, pa tako i od klasičnioh drvenih paleta lako možete napraviti krevet za spavanje.

Osim što se jednostavno izrađuju i može ih napraviti potpuni amater, ovi kreveti su vrlo povoljna varijanta, jer palete možete pronaći po izuzetno niskim cenama. Takođe, krevet od drvenih paleta je sve više popularan i lako se uklapa u različitii dizajn enterijera, od minimalizma, vintidža, do boho stila.

Prvi korak pri izradi kreveta od drvenih paleta jeste da pronađete dobro očuvane palete. Pokušajte da nađete one čije je drvo glatko, a ukoliko ne uspete, važno je da palete dobro sredite šmirglom.

Ako želite palete da obojite u drugoj boji, to uradite pre nego što ih spojite. Tako će vam biti lakše da ravnomerno nanesete boju na celu paletu.

Pre nego što fiksirate palete jednu za drugu, izmerite svoj dušek i na osnovu njegovih dimenzija improvizujte krevet od paleta kako biste znali da li je negde potrebno skraćivanje ili dopuna. Preporuka je da okvir za krevet od paleta bude uvek malo širi i duži od dušeka. Ne zaboravite da su vam za uzglavlje kreveta potrebne oko dve palete.

Kada su palete išmirglane i ofarbane u željenu boju (takođe ih možete prelakirati), počnite da ih spajate uz pomoć električne bušilice, eksera i okova za vrata. Dobro spojite sve palete, a za uzglavlje je potrebno da spojite samo te dve, jer će ih ostale palete držati čvrsto uza zid.

Spajajte palete u sobi u kojoj će biti krevet kako biste izbegli dodatne nevolje sa prenošenjem okvira.

Nakon što spojite palete, preko njih stavite dušek i uživajte u novom krevetu.

Palete daju i brojne solucije za dekoraciju, kao što ste videli na slikama. Ispod njih možete staviti lampice, knjige, zakačiti biljke za njih ili napraviti prostor za skladištenje posteljine.

Ceo postupak izrade kreveta od drvenih paleta pogledajte u video snimku.

Izvor: Lovesensa