Feng šui stručnjaci ističu da određeni predmeti, položaj stvari ili kvarovi mogu nepovovoljno uticati na energijuobilja i prosperiteta.

Evo koje stvari u vašem domu mogu blokirati energiju novca:

1. Nered

Planeta blagostanja je Venera i ona sigurno neće trošiti svoju energiju na prljavi dom - energija obilja ne postoji tamo gde vlada nered. Svaki oblik nereda jedan je od najvećih barijera koja sprečava ulazak pozitivne energije i boravak u vašem domu.

2. Curenje vode

Ako slavina vode curi u vašoj kuhinji ili kupatilu, to znači da će novac slično procuriti iz vašeg doma. Ako ništa drugo, odraziće se u vidu većeg iznosa za potrošnju vode na računu!

3. WC

Ako se u jugoistočnom uglu vašeg doma nalazi toalet, nažalost, ne možete mnogo učiniti oko toga. Međutim, feng šui stručnjaci savetuiju da zatvorite poklopac od wc šolje i tako smanjite protok negativne energije.

4. Slomljeni predmeti

Ako ste okruženi slomljenim ili polomljenim predmetima, privlačite siromaštvo. Iz kuće uklonite sve što vam se pokvari, kao i sve ispražnjene baterije i slične stvari.

PageBreak

Feng šui - 7 stvari u kući koje loše utiču na energiju novca: evo koje predmete treba da izbacite iz svog doma
Foto: Shutterstock feng-sui-7-stvari-u-kuci-koje-lose-uticu-na-energiju-novca-evo-koje-predmete-treba-da-izbacite-iz-svog-doma5

5. Osušene biljke

Sve suve biljke potpuno su suprotne energiji blagostanja, tako da ne bi trebalo da bude deo dekoracije u vašem domu.

6. Kante za smeće

Kao i toalet, kante crpe energiju blagostanja iz vašeg doma. Obavezno ih što češće praznite. Isto važi i za pesak za mačke.

7. Slike koje prikazuju siromaštvo

Slike koje prikazuju siromaštvo, slike uvelog cveća ili one koje odudaraju od zida na kojem se nalaze, prikazuju haotične situacije ili se nalaze na jugoistočnom delu vašeg doma mogu biti blokada za priliv energije obilja. Takođe, izbegavajte izlaganje na zidovima svojih fotografija iz vremena kada ste bili nezadovoljni ili koje vas podsećaju na vremena kada ste bili u nepovoljnoj finansijskoj situaciji.

Izvor: Sensa.si/Lovesensa