Buda predstavlja duhovni simbol i primer kako se hoda stazom duhovnosti. Ime Buda znači "probuđen" jer je Buda bio čovek koji se probudio za vreme svog života na zemlji i doživeo prosvetljenje. Buda je baš kao i svako od nas tražio zadovoljstvo. S toga Buda predstavlja podsetnik da možemo postići sreću i radost u svoj ljudskom obliku. On nije bog kog treba obožavati već ilustracija i izraz onoga što znači istinski se probuditi i živeti u skladu sa prirodom.

Pročitajte još:

8 feng šui pravila za sreću i obilje u vašem domu: evo koje stvari treba da imate u kući pre početka proleća

Feng šui upozorava: ako imate kaktus u kući, ovo treba da znate

Kako stvoriti dobar FENG ŠUI u malom stanu: uradite ove 4 stvari i privucite sreću u svoj dom

BUDA I FENG ŠUI

Postoje na stotine škola Feng Šuija. Škole kao što je BTB koje je utemeljena na tibetanskom budizmu govore o tome kako uključiti ikone Bude u svoj dom za prizivanje dobrog Feng Šuija. Ono što treba da imate na umu je to da je Buda simbol, i da ako postoji neki drugi duhovni podsetnik koji vam znači, Buda ne bi trebao da zameni njegovo mesto.

POSTAVKA BUDE

BUDA U ULAZNOM DELU – u ovom slučaju Buda može da bude moćan duhovni podsetnik kada napuštate ili ulazite u svoj dom

BUDA U OBLASI ZNANJA – postavka bude u biblioteci, kućnoj kancelariji ili spavaćoj sobi negovaće i produbiće vašu samospoznaju

BUDA U PODRUČJU OD KORISTI – postavka Bude u dnevenoj sobi može biti dobar potez za privlačenje korisnih ljudi

POSTOJE MNOGI OBLICI BUDA

Postoji dakle mnogo različitih vrsta Buda. Postoji čak i ženski Buda i bespolni Buda. Iako je Budizam nastao u Indiji, ovo verovanje se raširilo po svetu i na taj način se razvijo i prilagodilo različitim potrebama ljudi. Tradicionalni prikaz Bude je onaj gde je on predstavljen u sedećem položaju tokom meditacije. Takođe poznate su i skulpture koje pokazuju Budu kako rukom izvodi simboličan gest. Slika Bude može da bude snažan podsetnik da on nije bog negde daleko izvan nas. Njegova funkcija je da sledimo njegov primer i radimo na svom vlastitom umu.

Izvor: Moj enterijer