U fengšuijupostoji mnogo pravila i principa, ali ako želite da uredite svoj poslovni ili životni prostor prema ovoj filozofiji dobre energije, ne morate probijati zidove i adaptirati svoj dom, već naapraviti manji razmeštaj ili iskoristiti trikove koji će učiniti da energija u vašem domu bude povoljna.

Najčešće feng šui greške povezane su sa ulaznim vratima, a ovaj prostor je vrlo važan za privlačenje održavanje pozitivne či energije. Jedna od grešaka jeste okretanje radnog ili trpezarijskog stola tako da dok sedite ste okrenuti leđima ka vratima.

Pročitajte još:

FENG ŠUI - OVIH 5 BOJA U DOM DONOSE SREĆU, LJUBAV I BOGATSTVO: Svako treba da ih ima u svojoj kući

FENG ŠUI - Kako da otvorite vrata svog doma za OBILJE: Evo koje boje i male promene privlače NOVAC u kuću

Ovakav položaj prema feng šuiju privlači negativnu energiju i loše događaje koji vas mogu iznenaditi. Ukoliko okrenete sto i gledate dok za njim sedite ka vratima, to znači da ste otvoreni za pozitivnu či energiju.

Takođe, nemojte sedeti direktno u ravni ulaznih vrata, jer vas ovaj položaj čini lakše pristupačnim negativnoj energiji. Umesto toga, premestite svoju stolicu na jednu od bočnih strana kako bi štetna energija mogla da prođe pored vas.

Ako pozicionirate svoj sto daleko od ulaznih vrata tako da vam leđa nisu okrenuta istim, stvarate u feng šuiju takozvanu "komandujućupoziciju" za koju se veruje da privlači veoma jake i uspešne energije u vaš dom ili radno ambijent.

U slučaju da nemate prostor da premestite sto prekoputa ulaznih vrata i da morate istim biti okrenuti leđima, umanjite negativan efekat tako što ćete iznad stola postaviti ogledalo u kojem se stavra odraz vrata. Na taj način možete videti šta se dešava iza vas i možete odbiti loše energetske vibracije.

Izvor: Lovesensa