Ukoliko ćete Novu godinu da slavite kod kuće, ova dekoracija će vas zaista inspirisati, a možete je primeniti i za dekorisanje trpeze za Božić. Donosimo vam ideju za jednu izuzetno jeftinu, ekološku i povoljnu dekoraciju. Potrebno je samo malo truda i mašte i vaša novgodoišnja trpeza će izgledati bajkovito.

Moguće je da većinu stvari za ovu dekoracijhu već imate kod kuće, a ostale možete lako nabaviti u prirodi. Još jedan sjajan stvar u vezi sa ovim izborom aranžiranja prazničnog stola jeste to što ćete smanjiti otpad na minimum. Prva stvar koju možete napraviti jeste divan aranžman sa svećama koji stoji na centralnom delu porodične trpoeze. Stavite na sto savijen platneni džak od jute. Uzmite deo drvene palete, očistite je, osušite i stavite na džak. Unutar šupljina palete stavite sveće, možete ih staviti i u konzerve ili tegle, pa onda ubaciti u paletu. Okolo stavite grančlice bora i šišarke - izgledaće unikatno i prelepo.

Još jedna ideja jeste da u pomoranže ubodete karanfilić i bockanjem napravite inicijale osobe koja će sedeti na tom mestu. Možete i na salvetu uz pomoć drvene štipaljke zakačiti grančicu ruzmarina, a na štipaljci napisati ime osobe koja će tu sedeti. Staklene čaše ispunite solju i unutra ubacite sveću - izgledaće kao da je sveća zabodena u sneg. Tri štapića bambusa možete vezati na vrhu i postaviti da stoje u obliku jelke (kao na video snimku), a između njih staviti šišarku.

Kako da iskoristite ove ideje i inspiraciju za još neke potražite u video snimku ispod!

Izvor: Sensa