Feng šui filozofija uređenja doma podrazumeva da se pridržavamo određenih pravila uređenja prostora kako bi u njemu vladala pozitivna či energija. Postoje greške koji mnogei prave u svom domu, a one mogu biti magnet za negativne energetske vibracije. Evo kojih 7 glavnih feng šui zabrana i stvari koje treba da izbegnete u svojoj kući:

uu1. Kombinovanje dnevne sobe i kuhinje - Prema pravilima feng šuija, dnevna soba je akumulator u kojem se akumulira sva sreća osobe, a posebno sreća porodice. Ako spojite kuhinju i dnevnu sobu, to može stagnirati energiju. Kombinacija ove dve sobe dovodi do kršenja akumulacije či energije i nepovoljno deluje na atmosferu u domu.

2. Skladištenje starih, nepotrebnih i polomljenih stvari. Napuklo posuđe služi kao mesto za akumulaciju negativne energije, a ako se stalno koristi, onda se ova energija može preneti na ljude. Akumulirana negativna energija dovodi do čestih svađa i odbija sreću i prosperitet u kući. Takođe, ovakve stvari nepovoljno utiču i na priliv finansija. Prema feng šuiju, uklanjanjem ovakvih stvari iz doma, simbolično se uklanja i problem.

3. Cevi koje cure - Pošto je kupatilo jedno od najnepovoljnijih područja. Kroz ovu zonu pozitivna energija, novac, sreća napuštaju kuću, ali neispravna slavina samo još više pogoršava energetsku situaciju. Smatra se da voda koja curi simbolizuje odliv finansija, dugove i siromaštvo.

4. Između stepenica ne bi trebalo da postoje praznine kako energija či ne bi napustila kuću. U suprotnom, energija će se podići i napustiti kuću.

5. Satovi ne bi trebalo da se postavljaju iznad vrata ili blizu vrata. Veruje se da ovako vreme ne radi za vas, kao i da ovakav položaj navedenih predmeta može dovesti do neuspeha.

Izvor: Sensa