Tokom dana energija cirkuliše i menja se, a noć bi trebala da bude mirna i ravnotežena. Međutim, većina starih verovanja ukazuje da smo tokom večeri najpodložniji uticaju negativne energije, a evo koje stavri treba izbegavati u tom delu dana.

1. Iznošenje smeća i čišćenje kuće

Nekada se verovalo da ne treba smeće iznositi uveče jer to simbolizuje i odliv novčanih sredstava. Zajedno sa otpadom pometenim iz kuće, možete pomesti novac. Najbolji period za čišćenje kuće i izbacivanje nepotrebnih stvari je jutro, jer tako na početku dana odbacujete sve negativno i nepotrebno, a otvarate prostor za nešto novo i dobro.

2. Ostavite nož ili prljavo posuđe na stolu

Prema fengšuiju oštrice noža izložene u kuhinji nepovoljno deluju na energiju. Zbog toga je važno vratiti noževe u držače ili u fioke sa posuđem, tako da ne budu vidljivi. Takođe, smatra se da neopravno posuđe narušava slobodan tok energije kroz dom i privlači loše vibracije. Najveća sreća u domu je, prema feng šuiju, kada je uredan i čist. Takođe, nagomilano prljavo posuđe u sudoperi povezano je sa gomilanjem problema.

3. Pozajmljujete novac

Postoji staro verovanje u mnogim kulturama da ukoliko nekome pozajmite novac nakon zalaska sunca, možete izgubiti svoju novčanu sreću. Svaka transakcija u večernjim časovima koje se odnosi na pozajmljivanje, bilo da vi pozajmljujete ili od nekoga uzimate novac, simbolično predstavlja pojavu dugova u domu.

Izvor: Sensa