Kuhinja je vrlo važan prostor prema fengšui analizi. Zapravo, najvažnije je da dobar feng šui primenite na ulaznimvratima, spavaćoj sobi i kuhinji.

U kuhinji se porodica okuplja i priprema se hrana, zato je kuhinja prostorija u kojoj obitavaju energija zdravlja, blagostanja i vitalnosti.

Prema feng šui stručnjacima 3 stvari su zabranjene u kuhinji, odnosno ne bi trebalo da ih držite u ovoj prostoriji jer mogu ugroziti energiju i privući negativnevibracije:

Pročitajte još:

U svakoj kući postoje ove FENG ŠUI greške: evo kako da ih brzo popravite i privučete dobru energiju

Feng šui saveti: kako prepoznati i lečiti otrovne strelice u domu

3 DREVNA FENG ŠUI PRAVILA ZA VELIKU SREĆU U DOMU: Evo kako da u svojoj kući utemeljiti put ka zdravlju i obilju

1. Slomljeni, oštećeni i neispravni predmeti

Ukolonite iz kuhinje sve što je slomljeno ili oštećeno. Na primer okrnjene šoljice ili tanjire. Slomljene stvari privlače negativnu energiju i lošu sreću. Ako je slomljena stvar nešto što volite, onda pokušajte da je popravite. Ukoliko je to nemnoguće, bolje je da je bacite.

Isto se može primeniti za neispravne elektronske uređaje, curenje vode iz slavine ili slomljen nameštaj. Sve što ne možete da popravite, izbacite iz kuhinje i reciklirajte.

2. Ogledala

Ne preporučuje se držanje ogledala u kuhinji, jer se veruje da privlače negativnu energiju. U kuhinji se često stvara nered tokom kuvanja, a nered u ogledalu je prema feng šuiju odraz loše energije koja stiže u vaš dom.

3. Noževi

Oblik noževa ukazuje na opasnost i veruje se da privlači lošu sreću. To ne znači da iz kuhinje treba izbaciti noževe, niti da ih morate držati u fioci, već se preporučuje da ih držite u držaču za noževe tako da ručka bude okrenuta na gore i vidljiva, a oštrica noža skrivena u držaču.

Izvor: Lovesensa