Zašto ostvarene i sjajne žene često imaju problem da pronađu partnera? Karijera na vrhuncu, lepota, šarm, smisao za humor - žena koja ima baš sve, ali ne može da ostvari svoj san u ljubavi. Mnogi ističu da se muškarci često boje da priđu ovoj ženi zbog straha od odbijanja, ili su jednostavno uplašeni njenom nadmoći. Stručnjaci za ljubav ističu 7 stvari zbog kojih sjajna i jaka žena još uvek nije pronalšla pravu ljubav:

1. Upadljiva nezavisnost

Ovakve žene su nezavisne, pa odaju utisak kako im ništa i niko ne treba. Ovo je iluzija, jer mnoge žene žele ljubav i ne znaju kako da pronađu put do nje. Neke žene odlučuju da je njihov srećan život u odluci da ostanu same i one su izabrale svoj put. Sa druge strane, ne treba doživljavati svaku jaku ženu sa takvom odlukom.

2. Nepoverenje u muškarce

Mnoge jake žene su imale nepovoljne situacije na polju ljubavi u prošlosti, a takva iskustva su joj donela dodatnu snagu. Žene koje su bile prevarene, ostavljene i razočarane u ljubav, često nemaju poverenje i plaše se da se upuste u novi odnos. Ostavite prošlost da ostane iza vas, tamo joj je mesto. Radite na svojim emocijama i živite u sadašnjem trenutku. Ne oduzimajte sebi šansu da budete srećne u ljubavi.

3. Stalna potreba za takmičenjem

Zdrav takmičarski duh u određenim situacijama treba da postoji, ali borbeno takmičenje emotivnih partnera može biti toksično po vezu. Ukoliko ste tip osobe koji stalno želi da bude moćniji, uspešniji i bolji od svog partnera, razmislite o promeni ugla posmatranja. Ljubav je međusobna podrška i podsticaj na rast, a ne surova trka do pobede.

4. Zona komfora

Neke žene koje žele ljubav jednostavno su dugo uživale u svojoj slobodi da im je teško da dele svoj lični prostor sa drugom osobom. Sa zajedničkim životom često dolazi i do promene određenih navika, želja, prilagođavanja. Ovde je važo da postepeo započnete zakjednički život i polako izlazite iz zone komfora. Ukoliko imate pravog partnera kraj sebe, on će vas razumeti i pomoći u ovom procesu.

5. Strah od vezivanja

Mnoge jake žene su perfekcionisti koji neguju red, rad i disciplinu. One imaju svoj savršeni plan do pobede i uspeha. Iako neke od njih mogu delovati hladno, u njima je često srce puno ljubavi. Međutim, u trci za uspehom, često se potisne emotivna strana, pa kansije iskazivanje emocijea ove žene doživljavaju kao svoju slabost. Otvorite srce, volite, pokažite to blago ljubavi koje imate u sebi i ono će vam se više nego dvostruko vratiti.

6. Previsoki standardi

Kada u svojoj mašti stvorimo idelanu osobu kao potencijalnog partnera i osmislimo njegov eosobine, od izgleda i načina oblačenja, do pomnašanja, stavova i vrlina, teško je odustati od takve slike. Mnogi propuštaju prilike jer to nije ono idealno o čemu se maštalo, a neke od tih prilika mogu postati vaša sreća, ali im prvo morate dati šansu da ih upoznate. Ljubav često igra po svojim pravilima, beži od razuma, ruši predrasude i granice. Zaslužujete pravu ljubav, a ona ne mora d aliči na vašeg imaginarnog perfektnog partnera.

Izvor: Sensa