Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUSKI PSIHOLOG LAZAREV OTKRIVA - KAKO NA PRVI POGLED PREPOZNATI PRAVU LJUBAV: Vežba koja otkriva da li ste u zabludi

Kada upoznamo neku osobu, kako da znamo da li je ona naša prava ljubav? Evo koju vežbu preporučuje poznati ruski psiholog Lazarev...

 Nenaslovljeni dizajn (3) Izvor: Shutterstock, Youtube/Printscreen/Lazarev Sergey official channel

Ruski psiholog Sergej Nikolajević Lazarev napisao je desetine knjiga za samopomoć, a poznat je i po svom istraživanju iz osamdesetih u kojem je pokušao da pronađe uzrok između čovekovog pogleda na svet i događaja koji mu se dešavaju.

Pročitajte još

Njegove poruke nam mogu pomoći u raznim aspektima života i situacijama, a u jednoj svojoj izjavi otkriva kako da prepoznamo pravu ljubav, napravimo razliku između ljubavi i zaljubljenosti i sprečimo posledice koje stvara idealizacija potencijalnog partnera.

Kada upoznamo neku osobu koja nam se dopada skloni smo da je idealizujemo. Dok razmišljamo o njoj retko kada ćemo pomisliti na njene negativne osobine i mane, već samo na pozitivne stvari koje bude leptiriće u stomku. Kako biste znali da li je to prava emocija ljubavi ili samo idealizacija kroz tzaljubljivanje, psiholog Lazarev preporučuje sledeću vežbu:

"Zamislite da ste upoznali lepu osobu, i vaša duša je željna nje, i spremni ste da zajecate od sreće, a kada razmišljate o njoj, sve u vama podrhtava i imate osećaj neobjašnjive i neizrecive lepote u svojoj vašoj duši, i osećate da počinjete da se menjate, duša postaje ljubaznija i počinjete da mislite da je ovo ljubav, ali ovo nije ljubav, to je napola ljubav. Sada zamislite da vas je voljena osoba uvredila ili ste u konfliktu, ili da je u nekoj nepovoljnoj situaciji. I ako ste sva ova osećanja koja ste iskusili na početku uspeli da zadržite uprkos negativnim mislima, onda vam to možda govori da je ovo već prava ljubav. Stvarno znanje o svetu započinje ne toliko sa zadovoljstvom i bolom, već sa njegovim prevazilaženjem."

Ovo zapravo znači da nam na početku odnosa sve izgleda bajkovito i da ne razmišljamo kako bismo sa ovom osobom mogli da prevaziđemo izazove, kako bismo se ponašali kada naiđe oluja ili se ona ne bude uvek tako smešila. Prava ljubav je kada nekoga držite za ruku i kada je sve divno, ali njegovo ruku ne ispuštate i kada naiđu životni izazovi.

Izabrano za vas...

Izvor: Sensa

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj