Ljubav - najlepši sklop emocija i jedna od najprijatnijih energija. Blago za kojim čitav život tragamo, ali retjo kada smo svesni da je možemo pronaći kroz razne načine i u različitim oblicima.

Osobe koje traže ljubav, uglavnom imaju viziju kako taj odnos treba da izgleda. Najčešće vizualizujemo idealnog partnera koga očekujemo da će se pojaviti. Međutim, taklav put ka ljubavi nije dovoljan kako bi se ona pojavila u vašem životu.

Pročitajte još:

Prava ljubav je moguća, samo ako se oslobodite ovog straha: greška koju prave mnoge žene

Ljubav će vas pronaći kada se najmanje nadate: evo koju veliku grešku prave usamljena srca

Za privlačenjeljubavi potrebno je vežbati zahvalnost koja je odraz dobre energije i svih pozitivnih vibracija. Budite zahvalni na stvarima koje imate u životu i na šansama koje možete preuzeti i počnite da uživate u njima.

Drugo, kako bismo pronašli ljubav za sebe moramo pronaći ljubav u sebi, unutar nas. To je bezgranična i besebična ljubav koju negujete prema svom biću, telu, umu i srcu. Podsetite sebe svakog dana koliko ljubavi zaslužujete i pružite sami sebi ljubav bez uslovljavanja.

To nije egoistična i nezdrava emocija, već čista i bezrezervna ljubav koje podržava jedno od osnovinih pravila - Moramo da volimo kako bismo bili voljeni.

Treće, otpustite prošlost i zacelite stare rane. Skoro svako od nas u prošlosti ima negativna iskustva u emotivnim odnosima. Slomljeno srce se brzo zaceli, iako nam u tim trenucima ne izgleda tako. Ono je snažno, moćno i kuca čak kada mi spavamo. Otpustite negativna iskustva iz prošlosti, oprostite sebi i drugima i prihvatite ih kao lekcije koje je trebalo načiti kako biste sada bili jaka i samopouzdana osoba kakvi jeste.

Četvro, da bi se ljubav pojavila u vašem životu, počnite svuda oko sebe da je primećujete - u očima deteta, savetu starice, prvim znacima proleća, vedrom nebu, ljudima, životinjama, u prirodi, a najpre u sebi. Ljubav nas okružuje i možemo je osetiti svuda - na svakom mestu, u svako vreme.

Peto, ne forsirajte ljubav, pusite da se ona dogodi na potpuno prirodan način, neočekivano, nežno i čudesno.

Izvor: Lovesensa