Prvi simbol za Novu godinu je novi početak, ali prema fengšuiju važno je da se fokusiramo i na kraj 2021. godine i energiju sa kojom je završavamo. Neophodno je da napravite određene izmene u domu kako biste izbacili iz doma negativnu energiju, a privukli dobre vibracije i sa njima započeli 2022. Evo koje 3 stvari treba da uradite prema feng šuiju:

1. Očistite energiju koristeći sezonsko voće i začine

Čišćenje domna od negativne energije je uvek deo otvaranja prostora za novi početak. U ovo doba godine postoji toliko prazničnih začina i voća koji mogu da posluže u vašem energetskom čišćenju. Evo kako možete da ih iskoristite:

- Skuvajte nekoliko komadića limuna ili pomorandži sa štapićima cimeta, u maloj količini vode, na laganoj vatri, omogućavajući da ova aroma i miris ispuni vaš dom. Možete dodati i karanfilić, lovorov list, pa čak i šaku brusnice. Poznato je da u feng šui tradiciji miris citrusa energetski čisti prostor, pa ovom tečnošću možete poprskati dom ili ga koristiti kao osveživač.

- Skuvajte malo čaja od nane, ohladite ga i dodajte taj hladni čaj u vodu za brisanje i sprejeve za čišćenje da biste uneli više šumske i prirodne energije u svoj dom dok čistite.

- Napunite činije svojim omiljenim sezonskim voćem da biste svom prostoru dodali zemljanu kreativnu energiju i puno živih vibracija. Važno je da voće bude sveže, da ne truli, pa kada pojedete ovo, zamenite ga novim.

2. Očistite nered, oslobodite prostor od nepotrebnih stvari

Početak nove godine može biti katalizator za kreativnost, prosperitet, postavljanje ciljeva i radost. Kako bi u domu vladala energija uspeha i prosperiteta, posebnu pažnju obratite na njegovo čišćenje i izbacite stvari koje više ne koriste već samo zauzimaju prostor. Čak i mali deo rasterećenja može otvoriti tok u vašem životu upravo sada. Evo nekoliko manjih idreja za čišćenje kojima se treba pozabaviti na kraju 2021. godine:

- Pokušajte da uklonite fizički nered iz prostora koji su mali, ali sa kojima se često bavite: novčanik ili tašna, fioka u kojoj rado skladištite stvari kuhinjski pult ili radna površina.
- Raspremite soj orman i stvari koje vam više ne dogovaraju i možete donirati i tako učiniti dobro delo pred novogodišnje praznike.

- Reciklirajte predmete i uređaje koji više ne funkcionišu.
- Opraštanje takođe čisti energetski prostor u vašem životu. Pre nego što se godina završi, zapitajte se kome bi možda trebalo da oprostite. Možete i sebe da dodate na ovu listu. Oprostote i oslobodite se energije besa, ljutnje, ogorčenosti.

3. Uzmite u obzir sve lekcije i mudrosti iz 2021. godine

Na energetskoj feng šui mapi poznatoj kao Bagua mapa, vaša lična mudrost i količina ljubavi u vašem životu su blisko povezani. Zato slavite svaki svoj uspeh - bez obzira na veličinu. Napišite na list papira listu svih dobrih stvari, uspeha, pobeda i pozitivnih promena koje ste napravili u 2021. i okačite na vidljivo mesto u domu. Ovo nije način samopohvale, već ideja kako da sebe motivišete i pronađete razlog za zahvalnost.

Na kraju godine ne zaboravite na sanjarenje i vizualizaciju, jer kreiranje želja i njihova materijalizacija svakako su sredstvo za pozitivnu energiju. Neka vaši snovi ožive, a dom ispuni blagostanje, ljubav i radost i u narednoj godini.

Izvor: Sensa