Kako biste privukli novac, važno je da se oslobodimo negativnih uverenja, kao i da pronađemo pozitivna pristup prema novcu. Ne razmišljajte samo o nedostatku, dugovima i nemogućnosti da zaradite, već se fokusirajte na načine kako da umnožite obilje koje zaslužujete.

Prema feng šuiju i verovanju iz različitih kultura, smatra se da određene stvari koje mnogi nose u novčaniku odboijaju energiju novca. Fengšui voli red, čistoću, organizovanost, slobodan prostor, pa ako želite da privučete bolje finansije, izbacite sledeće:

  • Pocepani, dotrajali, prljavi računi - Sve ovo dovodi do nereda i nepoštovanja novca. Veruje se da skladištenje računa u novčaniku samo privlači dodatne troškove.
  • Polomljene stvari, predmeti - slomljen nakit, minđuša bez para, otkačeno duge... Verovatno je novčanik najpogodnije mesto za privremeno skladištenje takve stvari, ali za energiju novca, slomljene stvari su jako loše.
  • Osušene biljke, trava, cveće - mnogi veruju da nošenje suve deteline sa četiri lista u novčaniku privlačnoi novac, ali zapravo je suprotno. "Mrtva" energija će doneti stagnaciju u protoku novca.
  • Mirisne kesice - Novac ima svoju aromu, svoj miris. Ne biste ga trebali mešati sa nikakvim drugim mirisima.
  • Sve vrste beleški, papirići - narušava skladan protok i ritam novca

  • Kreditne kartice, kartice sa popustom koje retko koristite - Bolje je da kartice držite odvojeno u drugom novčaniku ili torbici, je rgomilanje kartica može blokirati priliv dobre finansijske energije.
  • Šoping spisak - Svaki spisak stvari na koje treba da potrošite novac smao će odbiti njegovu energiju.
    Uplatnice - Dugovanje je jako loše za energiju novca. Štaviše, čuvanje računa, posebno neplaćenih računa, i uplatnica pored novca donosi iznenadne troškove i odliv novčane energije.

Potrudite se da vaš novčanik bude uvek uredan, nikako pretrpan, a ukoliko želite nešto simbolično da nosite u njemu, pročitajte koje amajlije za privlačenje novca postoje.

Izvor: Sensa