U fengšuijuulazna vrata i presoblje su izuzetno važni za energiju, pa je uređenje ovih područja kuće važno urediti sa velikom pažnjom. U suprotnom, neke greške se mogu nepovoljno projektovati na energiju. Prema feng šuiju, ali i raznim verovanjima iz različitih kultura, kućni prag predstavlja neki vid "zaštitnog portala" ili filtera za energiju, pa postoje razna uverenja zaovaj deo doma. Evo šta ne treba raditi:

- Ne prelazite preko praga - Ako treba nekome nešto da date, pustite ga u dom ili sami izađite. Veruje se da davanje stavri preko praga možete dati svoje bogatstvo i sreću, privući novčane nevolje.

- Ne razgovarajte sa osobom preko praga - Od davnina se verovalo da razgovor preko praga može narušiti odno te dve osobe. Smatralo se da prag predstavlja barijeru između vas i da tako simolizuje konflikt.

- Ne počinjite čišćenje kuće od kućnog praga - Prema feng šuiju čišćenje treba započeti iz najudaljenije sobe, krećući se sve do ulaznih vrata. Na taj način svu negativnu energiju, sav nered izbacujete napolje, van doma.

- Prema feng šui stručnjacima, prag može biti i neki vid testa za energiju koja dominira vašim domom. Ako pređete prag i primetite nepovoljnu promenu raspoloženja iz neobjašnjivih razloga, moguće je da u domu postoji negativna energija koju možete uz određene tehnike očistiti.

- Ukoliko vaš ljubimac spava blizu kućnog praga, smatra se da je ovo dobar znak koji nagoveštava da je energija u ovom području doma povoljna.

Izvor: Sensa