Dom je naša sigurna luka, mesto odmora, mira i opuštanja nakon napornog dana, prostor u kojem jačamo naš duh, a hranimo i osnažujemo naše telo. Zbog toga je posebno važno obratiti pažnju na vrstu energije koju imamo u vlastitom domu - da li je ona pozitivna ili negativna. Prisustvo negativne energije dovodi do konflikta u domu, čestih kvarova, nedostatku mira, lošem snu... Postoji mnogo znakova koji mogu pokazivati da je vašau kuću ispunila negativna energija, a ovo su 5 najvažnijih:

1. Loše raspoloženje kod kuće

Vraćajući se kući posle posla, osoba oseća lakoću i slobodu. Raspoloženje se popravlja zbog odmora koji sledi i druženja sa članovima porodice. Međutim, ako vaše raspoloženje spšlasne čim uhvatite kvaku ulaznih vrata i zakoračite u dom, onda je negativna energija prisutna u vašem domu. Dobro raspoloženje zamenjuju bes, tuga, želja da što pre izađete napolje ili odete na posao.

2. Poremećaj sna i noćne more

Dugotrajno spavanje, teško buđenje i stalno buđenje usred noći ukazuju na to da vaš stan zauzima loša energija. Pojava noćnih mora koje vam ugrožavaju kvalitet sna takođe mogu biti znak da u domu vladaju loše vibracije. Zamena posteljine, kreveta i njegove lokacije mogu pomoći kod ovog problema. Stavite na krevet posteljinu koja vam se dopada, neka bude u vedrim bojama, udobne jastuke, prekrivače. Prema feng šuiju, uzglavlje kreveta u spavaćoj sobi ne bi trebalo da bude na istoj strani na kojoj su ulazna vrata. Takođe, odraz kreveta ne sme da se vidi u ogledalu.

3. Stalno kvarenje nameštaja i lomljenje posuđa

Ukoliko se stavri u vašem domu često kvare, lome, pucaju, to je znak negativne energije. Na primer, sijalice koje stalno pucaju, posuđe koje s elomi, uređaji koji prestaju sa radom... Ponavljanje ovih događaja prema feng šuiju je znak loše energije u životnom prostoru.

4. Nemir kućnih ljubimaca

Kućni ljubimci vide i osećaju mnogo više od ljudi. Ako je napolju pas uvek lepo raspoložen, ali u stanu postaje nervozan ili depresivan, to može biti alarm. Nemir mačaka, mijaukanje na praznim mestima, takođe ukazuje na prisustvo negativne energije u kući. Životinje pokušavaju pomoći, ukazati na problem i zaštititi vlasnike od negativnosti.

5. Loše misli

Stalna briga i mračne misli stvaraju anksioznost. Pojavljuju se odjednom i sprečavaju vas da živite srećno i ispunjeno. Bezrazložne negativne misli u kući garantuju prisustvo negativne energije. Jedan od načina da se oslobodite ovakvih misli jeste da se opustite u toploj kupki ili se istuširate, jer se veruje da pored tela, voda može očistiti i energiju.

Kako ukloniti negativnu energiju iz kuće i zaštititi svoj dom:

  • Generalno čišćenje: bacanje svih starih i nepotrebnih stvari;
  • Činjenjeodnosa u domu: briga za voljene, ljubav u porodici;
  • Preuređivanje nameštaja, redovna zamena starih stvari novim;
  • Popravka i zamena svih elemenata stana koji su pokvareni ili vam s ene dopadaju. Važno je da se oslobodite nameštaja čiji izgled kvari raspoloženje;
  • Negovanje biljka i kupovina novih. Biljke poput drveta života, orhideje ili drveta novca mogu biti sjajni filteri za vazduh u kući, ali i za negativnu energiju.

Izvor: Sensa