Kakav je energetski tok kroz dom, takve su nam mogućnosti i takvi su nam prihodi" - izjavila je jednom prilikom SandraDrinčić, diplomirani stručnjak za feng šui. Ona često ističe da su zablude da samo sa nekim drvetom, biljkom ili figurom možemo privući novac, već moramo da radimo na energetskom stanju doma kako bi usmerili, pročistili energiju i otvorili mogućnosti za nove prihode.

Mnogi koji se zainteresuju za feng šui praksu, osim energetskog čišćenja doma, žele da privuku blagostanje, ljubav, sklad u domu, prosperitet. Kako bismo privukli novac u svoj dom, važno je da se fokusiramo na tri tačke novca, a Sandra Drinčić je otkrila koje su to tačke finansija najvažnije. Napomenula da je prva tačka ulazni deo doma i da u blizini ulaznih vrata ne treba držati prljave cipele ili ogledalo, jer, kako ističe, ulazna vrata su cev novčanog toka.

"Druga tačka je kuhinja, a treća tačka trpezarija. Potrebno je redovno i generalno sređivanje ta dva dela u domu, ali sa namerom da dolazi energija prosperiteta i novih prihoda. Kada imamo prljavu rernu, ne možemo da očekujemo da ćemo imati nove prihode. Za sređivanje kuhinje i trpezarije pravi se rastvor od jabukovog sirćeta, morske soli i vode, prebriše se sve, sa namerom da se pročiste stari problemi i ljutnje." - rekla je jednom prilikom za "Antistres vodič TV".

Ukoliko želite da unesete dodatni prosperitet u neke nove i druge aspekte života, potrebno je da sredite posuđe i kuhinjske ormariće.

"Kada želite novu oblast prosperiteta u svom domu, kupite nove tanjire, nove činije i posuđe. To je stara taoistička tajna. Ne možete ako jedete iz starog i okrnjenog posuša očekivati novi prosperitet." - objasnila je Sandra.

Da zaključimo, prema feng šui pravilima, ako želite novac, ulazni prostor, kuhinja i trpezarija moraju biti uredni, sređeni prema principima i otvoreni za tok pozitivne energije.

Izvor: Sensa