U feng šuiju kaktus se smatra negativnom biljkom koja može zračiti lošom energijom. Smatra se da donosi nepovoljne u okolnosti u ljubavi, posebno za osobe koje su usamljene, kao i sukobe i svađe u domu. Ovo značenje potiče od toga što se u feng šuijuoštri predmeti smatraju izvorom negativne energije, a kaktus je ceo prekriven bodljama. Uprkos ovom tumačenju, ako se na praavi način postavi, kaktus može biti pravi energetski dar kada je reč o profesionalnom uspehu.

Kaktusom vlada element drveta, pa je najpovoljnije da ih držite na istoku i jugoistočnom delu doma. Ukoliko želite da privučete novac, stavite ga u jugoistočni deo doma koji je zadužen za bogatstvo. Kaktus akumulira vlagu u sebi, a zatim je polako troši. Zahvaljujući ovoj osobini, biljka može biti simbol akumulacije i uštede, pomoći vlasnicima u akumulaciji novca i materijalnog bogatstva.

Feng šui stručnjaci savetuju da se kaktus koristi kao zaštita. Ako želite da zaštitite dom od negativne energije, bodljikave biljke postavite na jugoistočnu prozorsku dasku, ali iza zavese kako se ne bi videle bodlje. Na ovj način akktus neće zračiti lošom energijom, već vas može štititi od loših energetskih uticaja spolja.

Izvor: Sensa