Postoje stara narodna verovanja o tome koje stvari se pozajmljuju, a koji predmeti u sebi nose jedininstvenu energiju i nikada ih ne treba pozajmljivati ili dati nekome na pozajmicu. Prema feng šuiju predmeti mogu da upiju energiju u kući, a kada se ta energija prenese, ona može postati negativna.

Evo koje se stvari se prema verovanju nikada ne pozajmljuju:

1. So

Prema feng šui tradiciji so s emože koristiti i za energetsko čišćenje prostora, a smatra se da je ne treba iznositi van doma i pozajmljivati.

2. Posuđe

Kuhinja je u feng šuiju jedan od najvažnijih delova doma i veruje se da sve u njoj značajno utiče na energiju, a naročito posuđe. Zbog toga psotoji verovanje da posuđe ne treba pozajmljivati, ali i da nikako ne treba čuvati polomljeno posuđe u domu.

3. Odeća

Sigurno ste nekada sa nekim prijateljima razmenjivali odeću, ali premaverovanju ovo su vrlo lični predmeti koji prenose energiju od jedne do druge osobe. naročito se veruje da ne treba pozajmljivati cipele, jer s eone često smatraju i za magnet za negativnu energiju.

4. Nakit

Metali se smatraju za provodnike energije, osećanja i emocija. Veruje se da stavljanjem nakita druge osobe na sebe možete privući izazove sa kojima se ona suočava. Prema energetskim stručnjacima najsigurniji metali su srebro i platina, a najopasnije kamenje su mesečev kamen i dijamant.

5. Metla

Veruje se da ako je neko nekome pozajmio metlu, može se suočiti sa finansijskim problemima, iznenadnim troškovima ili problemima na poslu.

Izvor: Sensa