Svakome se dogodilo da slomi neko posuđe ili da izgubi stvar u kući. Međutim, kada stvari počinju često da se lome i da nestaju, feng šui upozorava da to može biti povezano sa negativnom energijom.

U većini slučajeva haos u kući započinje usled nagomilavanja negativne energije. To se može dogoditi jer u kući živi energetski vampir ili često u njoj borave negativni ljudi. Lomljenje i gubljenje stvari prema feng šuiju ukazuje da je u domu zadržana i nakupljena negativna energija koja može biti i posledica nereda, natrpanih stvari i nepovoljnog feng šuija, odnosno blokiranog slobodnog protoka energije. 

Saznajte šta prema feng šuiju određeni kvarovi simbolizuju:

Ako u vašem domu cure cevi ili vam voda kaplje iz slavine, verovatno ste u finansijskim problemima. Razmislite koliko racionalno trošite novac i gde bi vredelo uštedeti.

Ako vam stalno nedostaju sitnice koje su vam potrebne šnale, gumice za kosu,ključevi, čarape, kape), verovatno se često ponašati kao egoista, čineći da vaše želje i potrebe budu najvažnije. Pored toga, lenji ste i radije prebacujete odgovornost na druge.

Polomljeno i napuklo posuđe, kao i pukotine na monitorima ili ogledalima, ukazuju da se u kući sprema ozbiljan konfloikt. Ako se pokvarenih stvari ne rešite blagovremeno, svađa može završiti prekidom odnosa.

Stalni kvarovi električnih uređaja, često pucanje sijalice, ukazuju na to da vam ljudi iz vaše prošlosti ne žele dobro. Vaša sreća ih sprečava da žive u miru. 

Česti kvarovi u kući ukazuju na toksičnu vezu u kojoj sve manje poštujete jedno drugo.

Stvari koje se zauvek izgube ukazuju na stagnaciju. Oni su signal da se napusti sve staro i nepotrebno, stvarajući prostor za novo, zanimljivo i pozitivno.

Preporučuje se da redovno čistite energiju u svom domu, a to ćete najpre uraditi ako odbacite svestvari koje vam više ne služe i koje vam kradu prostor. Kako bi energija u domu bila zdrava, važno je odbaciti sve što je puklo i polomljena, kao i popraviti pokvarene stvari. 

Izvor: Sensa